Čeští florbalisté (v bílém) inkasují v zápase MS v Praze od Lotyšů.

Čeští florbalisté (v bílém) inkasují v zápase MS v Praze od Lotyšů. | foto: Martin Flousek, Český florbal

Šokující výsledek. Čeští florbalisté na MS prohráli 3:4 s Lotyšskem

  • 246
Čeští florbalisté nestačili v druhém utkání domácího mistrovství světa na Lotyšsko a po urputném boji prohráli 3:4. Nečekaný výsledek navíc kazí kostrbatá hra a časté chyby v rozehrávce. Dvěma góly a asistencí se ukázal Tom Ondrušek po spolupráci s Adamem Delongem (1+2).

„Pocity jsou strašný. Co jsme divákům udělali, není nic dobrého. Ale Lotyše jsme rozhodně nepodcenili,“ říkal po zápase upřímně 16letý Filip Langer.

Byl to tuhý boj. Lotyši postavili od první minuty pevný blok, okolo kterého čeští florbalisté hledali často marně cestu k bráně. Soupeř z východní Evropy spoléhal především na rychlé protiútoky a nečekané střely a nejvíce z nich těžil ve druhé třetině, kdy třemi brankami reagoval na první gól Toma Ondruška z úvodu utkání.

Lotyšsko - Česko 4:3

Ondruškova spolupráce s Adamem Delongem dávala po celé utkání naději na očekávané vítězství. Byl to právě Delong - autor hattricku ze zápasu s Německem - kdo snižoval ve 38. minutě na 2:3 a ve třetím dějství už nahrával na srovnávací gól na 3:3.

Jenže Lotyšsko si vzápětí vedení vzalo zpět a do konce utkání jej i přes urputný tlak Česka a hru bez brankáře zvládlo udržet. Pro Lotyše jde teprve o druhé vítězství nad Českou republikou. „Zápas se nám nepovedl, neměli jsme tlak do brány, před tou vlastní jsme nebyli dost důrazní,“ nešetřil výkon týmu brankář Lukáš Bauer.

Další utkání čeká Českou republiku v úterý od 19:30 proti Švýcarsku. „S nimi to bude přetahovaná o každý centimetr, vyhraje ten, co bude mít více štěstí,“ předjímá Bauer.

„Můžeme těžit z toho, že jsme je poslední dva zápasy porazili. Jen škoda, že opět volíme tu těžší cestu. Musím říct, že nás vnitřně užírá, jakou hrou se tu prezentujeme,“ dodal Milan Garčar.

Lotyšsko - Česko 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)

Branky: 21:45. Krumins (Akmenlauks), 24:07. Krumins (Trekse), 31:42. Bitmanis (Kostusevs), 43:47. Stepans (Blinds) - 03:38. Ondrušek (Delong), 37:06. Delong (Ondrušek), 42:47. Ondrušek (Delong). Rozhodčí: Sandra Zurbuchen, Corina Wehinger. Diváci: 4639.

Lotyšsko Salcevics (Disereits) – Jurševskis, Krumins, Petrovskis, Ragovskis, J. Rajeckis – Abramovs, Akmenlauks, Bitmanis – Blinds, Cerins, Gribusts – Jansons, Kostusevs, Kovalevskis – Lauga, Raitums, A. Rajeckis – Trekse, Stepans.

Česko Bauer (Souček) – Bauer, Marek Beneš, Garčar, Kisugite, Pražan, Rýpar, Suchánek, Veltšmíd – Curney, Delong, Dóža – Jendrišák, Krbec, Langer – Němeček, Ondrušek, Šebek – Tomašík.

Přejít na on-line reportáž