Veronika Tomšová v ostravské bráně během zápasu s Chodovem

Veronika Tomšová v ostravské bráně během zápasu s Chodovem | foto: ČTK

Chodovské florbalistky ovládly domácí pohár, Ostravu zašlapaly

  • 0
Chodov vyhrál v ženském finále Poháru Českého florbalu v Českých Budějovicích nad FBC Ostrava 7:0 a ovládl ho potřetí v historii. Dvěma góly a asistencí k tomu pomohla Lucie Baldreichová a tři body za branku a dvě přihrávky si připsala také Barbora Fáčková. Čisté konto udržela Jana Christianová.

Pražanky navázaly na triumfy z let 2016 a 2020 a vybojovaly účast v příštím ročníku Poháru mistryň.

Bezbrankový stav vydržel do času 18:33. Kristína Belicová donutila napadáním k chybě Lindu Pudišovou, přihrála volné Marii Havlíčkové a ta zblízka otevřela skóre. Ostravský celek v domnění, že Belicová zahrála rukou, vzal trenérskou výzvu, ale sudí po kontrole u videa gól uznali a Chodov měl navíc k dispozici přesilovou hru. Tu po 61 sekundách využila Finka Mirva Naavaová.

Ve 26. minutě se Fáčková opřela z první do přihrávky Lucie Baldreichové a zvýšila na 3:0. Další gól přidala v čase 35:40 Markéta Prontekerová. Na přelomu druhé a třetí třetí třetiny se Chodov ubránil při vyloučení Kristýny Vejvodové a v 45. minutě při trestu Markéty Prontekerové v oslabení dokonce skóroval.

Baldreiechová se za brankou uvolnila mezi Pudišovou a Markétou Vrlíkovou a zasunula balonek u levé tyče. Veronice Tomšové pak pomohla tyč při šanci Kateřiny Kovaříkové a horní tyč po střele Magdalény Pláškové. Při power play Ostravy ještě skórovaly do prázdné branky Baldreiechová a Barbora Vávrová.

Pohár Českého florbalu v Českých Budějovicích

Ženy – finále

Chodov - FBC Ostrava 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)
Branky:
45. a 52. Baldreichová, 19. Havlíčková, 20. Naavaová, 26. Fáčková, 36. Prontekerová, 57. Vávrová. Rozhodčí: Patera, Staňková. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1074.

,