ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Martin Flousek, Český florbal

Florbalistky čeká finská mise, v českém dresu si zahrají skoro po roce

  • 0
České florbalové reprezentantky se představí v pátek a v sobotu ve dvou přípravných zápasech proti Finsku v Eerikkilä. Pro svěřenkyně trenéra Saschy Rhynera to budou první duely od začátku září loňského roku. Tehdy se v Praze dvakrát utkaly se Slovenskem. Po dlouhé pauze budou nyní pokračovat v přípravě na mistrovství světa, které se bude hrát na přelomu listopadu a prosince ve švédské Uppsale.

„Do začátku mistrovství světa už odehrajeme jen osm zápasů, k tomu máme ještě kemp v Hostivici. Zbývá nám šest měsíců a musíme se na šampionát pořádně připravit. Situace je ale pro všechny podobná,“ řekl Rhyner.

Proti Finkám nastoupí jeho tým v pátek i v sobotu v 16:00 SELČ. V dalším týdnu čeká florbalistky od pátku do neděle soustředění v Hostivici. „Je skvělé, že se konečně můžeme sejít a reprezentovat. Všechny hráčky se těší,“ řekla útočnice Martina Řepková ze švýcarského Churu. Koronavirová pandemie změnila klasický průběh reprezentační sezony, takže mají hráčky náročnější program v létě.

„Chvilku nám bude trvat, než si po té době zvykneme na rozložení formací. Věřím, že jsme natolik schopné hráčky, že se velmi rychle rozkoukáme a vše doladíme tak, jak máme. Věřím, že předvedeme dobrý florbal. I když to byla těžká doba, tak bylo důležité, že většina soutěží se mohla hrát. Spoluhráčky z reprezentace jsem sledovala a podávaly skvělé výkony,“ dodala Řepková.

Nominace florbalistek na přípravu s Finskem

- Eerikkilä (18. a 19. června)

Brankářky: Jana Christianová (Chodov), Lenka Remešová (Židenice).

Obránkyně: Marie Havlíčková, Kristýna Lechnerová (obě Chodov), Vendula Beránková (Tatran Střešovice), Michaela Kubečková (Vítkovice), Nela Jiráková (Chur/Švýc.), Hana Koníčková (Red Ants Winterthur/Švýc.), Kamila Paloncyová (Zug/Švýc.), Nikola Pekárková (Skorpions Emmental/Švýc.).

Útočnice: Eliška Chudá, Tereza Hanzlíková, Karolína Suchá (všichni Chodov), Eliška Krupnová, Denisa Ratajová (obě Pixbo Wallenstam/Švéd.), Lucie Cholinská (Vítkovice), Magdaléna Plášková (Red Ants Winterthur/Švýc.), Martina Řepková (Piranha Chur/Švýc.), Lucie Řezáčová (Skorpions Emmental/Švýc.), Eliška Trojánková (Zug/Švýc.).


Témata: Reprezentace