Momentka z utkání FBC Liberec - FBC Česká Lípa

Momentka z utkání FBC Liberec - FBC Česká Lípa | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Florbalová Česká Lípa: záchrana v superlize ještě bude těžká šichta

  • 0
Florbalisté České Lípy se přesvědčují, že boj o záchranu v superlize nebude vůbec nic lehkého. Po úvodních dvou zápasech play down s Hattrickem Brno, v nichž měli Českolipští výhodu domácího prostředí, je stav vyrovnaný 1:1.

K udržení v nejvyšší soutěži potřebuje Lípa sérii hranou na čtyři vítězná utkání vyhrát, jinak bude muset o holé bytí bojovat dál.

Do úvodní bitvy s Brnem vstoupil domácí tým doslova katastrofálně. Ve 35. minutě zápasu svítilo nad hřištěm skóre 0:7! Českolipští pak začali velkou stíhací jízdu a nakonec padli jen těsně 8:9. 

„První třetina byla hrozná, strašná. Bylo tam spoustu individuálních chyb a nedůslednost v obraně,“ řekl českolipský střelec Radek Krajcigr. „Po stažení na dvě lajny jsme na soupeře vyvinuli tlak a zápas skoro otočili. Impulzem pro nás byla i výměna gólmana,“ připomněl střídání Ponomareva za Dvořáka.

V nedělním zápase se Česká Lípa dokázala zvednout, vypracovala si vedení, které nakonec uhájila a slavila těsné vítězství 6:5. 

„Odvrátili jsme malý mečbol. Oproti sobotě jsme přidali na pohybu a byli jsme důraznější v osobních soubojích,“ řekl trenér Jiří Stožický, který před finální fází sezony u týmu vystřídal Lenku Bartošovou. „Soupeř získal výhodu domácího prostředí na svoji stranu. Jak jsme čekali, budou rozhodovat maličkosti.“

Série je tak vyrovnaná 1:1 na zápasy a o další body se Česká Lípa popere o nadcházejícím víkendu v Brně. Už teď je jisté, že hrát se bude i v úterý 19. března v České Lípě.