Trenér české florbalové reprezentace Petri Kettunen sleduje zápas svého týmu...

Trenér české florbalové reprezentace Petri Kettunen sleduje zápas svého týmu proti Německu na domácím MS v Praze. | foto: Český florbal

Kettunenovými asistenty u českých florbalistů budou Fridrich a Brus

  • 0
Asistentem trenéra českých florbalistů Petriho Kettunena zůstává Milan Fridrich doplní ho Pavel Brus, kouč superligového šampiona Vítkovic. Oba uzavřeli smlouvy do února 2021. Český florbal o tom informoval v tiskové zprávě.

Setrvání Fina Kettunena, který vedl český tým v uplynulém dvouletém cyklu s vrcholem na prosincovém mistrovství světa v Praze, potvrdil výkonný výbor Českého florbalu. Národní tým na domácím MS obsadil čtvrté místo.

„Petri mě s Milanem kontaktoval po mistrovství světa a začaly námluvy. Diskutovali jsme kompetence, rozdělení rolí a celkový záměr. Je to pro mě další výzva, další meta v rámci trenérského fungování,“ uvedl Brus, bývalý reprezentační obránce a majitel bronzu z mistrovství světa v roce 2010 z Helsinek.

Fridrich už byl jedním z Kettunenových asistentů spolu s Radkem Sikorou a Finem Akselim Ahtiainenem.

„Reprezentace je priorita, vždycky jsem to tak měl nastaveno. Velkou motivací je samozřejmě i to, že se nepodařil lepší výsledek a herní projev, který jsme si přáli na tomto mistrovství světa. Současně jsme si vyhodnotili uplynulé dva roky a udělali úpravy, abychom mohli fungovat jako tým ještě lépe,“ prohlásil Fridrich.

„Petri má velké mezinárodní zkušenosti, pohled ze zahraničí a cíl nadále intenzivně pracovat. Po uplynulých dvou letech má také mnohem větší představu o fungování českých hráčů,“ doplnil Fridrich a těší se na spolupráci s Brusem.

„S Pavlem máme podobné hodnoty, v něčem zase trochu rozdílné pohledy, což může v kombinaci s Petem dávat ten správný mix. Dokážeme spolu velice dobře komunikovat a ty rozdílné pohledy si objasnit, takže se od sebe můžeme vzájemně hodně naučit,“ dodal Fridrich.

Mají už rozdělené kompetence pro přípravu na světový šampionát v roce 2020 v Helsinkách. „Na tuto spolupráci se velmi těším a s oběma jsme si již dopředu definovali základní role u týmu. V utkání budou na lavičce tři trenéři s jasným rozdělením zodpovědností. Věci týkající se útočné hry jako je založení útoku a hra s míčkem, stejně jako střídání budou právě na Pavlovi a Milanovi, já budu mít na starost obranu a hru bez míčku,“ uvedl Kettunen.

Národní tým po zrušení tradičních dubnových termínu Euro Floorball Tour čekají na konci května a v červenci soustředění a tréninkové kemp.

„Věc, kterou v národním týmu rozhodně musíme zlepšit, je efektivita. V prvním roce a půl jsme se soustředili hlavně na práci v obraně, abychom v tomto byli schopni hrát s nejlepšími týmy světa. Nyní přišel čas pokusit se rozvinout naší hru s míčkem, organizovat založení útoku a napadání, jak děláme protiútoky a další věci, které s tím souvisí,“ dodal Kettunen.

,