Cyklistický tým NetApp-Endura

Cyklistický tým NetApp-Endura | foto: Profimedia.cz

Cyklistický tým Königa a Bárty mění sponzora, pět let ponese jméno Bora

  • 15
Besancon (Od našeho zpravodaje) - Stáj českých cyklistů Leopolda Königa, Jana Bárty a Františka Paďoura může zůstat v klidu, jeho budoucnost v pelotonu je zajištěna. Týmu NetApp-Endura letos vypršela smlouva s titulárními sponzory, manažer stáje Ralph Denk však zajistil silnou náhradu - po příštích pět let ponese německá stáj jméno Bora podle firmy specializující se na kuchyňské systémy.

"Je to dnes velký okamžik pro mě a můj tým," oznámil Denk o prvním volném dnu v Besanconu. "Jsem rád, že budoucnost týmu je tak brzy a na tak dlouhou dobu zajištěna. Je obrovsky důležité, že už před startem Tour měl náš tým a jeho jezdci pokračování zajištěno. Teď se můžeme soustředit na sport."

Dravý tým, byť patří do druhé cyklistické ligy, se významně prosazuje i na nejvyšší úrovni. Díky divokým kartám se probil do závodů Grand Tours, kde loni díky Königovi získali etapový triumf na Vueltě, rok předtím zase dojel Bárta druhý v horské etapě italského Gira.

Letos šlapou Denkovi muži v nejslavnějším závodě planety a se svým lídrem Königem stále myslí na umístění v TOP10. "Poslední roky jsme neuvěřitelně tvrdě pracovali a dostali se z amatérské úrovně až sem," liboval si Denk.

Přestože velkým snem týmu zůstává probít do nejvyšší cyklistické kategorie WorldTour, po dva roky zůstanou mezi druhodivizními stájemi.

"Budeme se opět soustředit na Grand Tours. Za tři roky přijde reforma cyklistiky a vznikne World Tour úrovně A a B. Tehdy bychom chtěli minimálně do béčka, mezi nejlepších 24 týmů světa, patřit," plánoval německý manažer. "Můj cíl je, abychom udrželi kádr a zároveň přivedli i nové, kvalitní jezdce. Chtěl bych se zaměřit i na německé talenty. Čtyři nejlepší jezdci jsou po úspěších posledních týdnů i jedni z nejdražších jezdců v pelotonu. To je pro nás příliš brzy, abychom o ně usilovali."