NA BLÁTĚ. Cyklokrosař Zdeněk Štybar musel o druhé místo bojovat na uklouzané trati.

NA BLÁTĚ. Cyklokrosař Zdeněk Štybar musel o druhé místo bojovat na uklouzané trati. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Štybar si na chvíli odskočil z Mallorcy. V Superprestige dojel druhý

  • 0
Cyklokrosař Zdeněk Štybar se v neděli opět postavil na bednu v závodě seriálu Superprestige. Do belgického Hoogstratenu přijel z týdenního tréninkového kempu na Mallorce a hned včera se na španělský ostrov zase vracel.

V nedělním závodě Štybar dojel druhý za letošním suverénem Albertem, který triumfoval i při nedávném závodu Světového poháru v Plzni.

"Jsem zase druhý, ale nemůžu být nespokojený. Závod se jel za deště, hned na začátku jsme museli přezouvat na hrubší galusky," popisoval vicemistr světa. "Albert měl brzy k dobru dvanáct vteřin. Byl jsem ale jediný, kdo se ho dokázal držet, třetí Nijs byl v cíli až minutu za mnou."

Závod se jel na technické trati, kde bylo uklouzané bláto. Štybar do něj šel z plného tréninku na Mallorce, odkud přiletěl v sobotu. "Nevěděl jsem, co to se mnou udělá, trochu jsem se bál únavy," přiznal jezdec stáje Telenet Fidea.

V neděli znovu odletěl na další týden na Mallorcu. Tam je v těchto dnech ještě léto a Štybar se minulý týden dokonce koupal v moři.

"To bylo ale jen zpestření mezi těžkými tréninky, které tu plánuju i na tento týden. Tohle je poslední možnost pořádně potrénovat, proto jsem zvolil Mallorcu, která se mi vždycky osvědčila. V listopadu přijdou těžké krosy na bahně, kde se hodně běhá a bez síly by to člověk nezvládl."

Na Mallorce se potkal i s cyklisty stáje Sparta Praha, tento týden bude mít na ostrově parťáky z terénu. "Bude tady se mnou Bart Wellens, který se zotavuje po nemoci, a dorazí i Nijs, takže budeme trénovat ve třech."