Na Giro mohou jet tři čeští cyklisté

Milán - Organizátoři cyklistického Giro d'Italia oznámili jména dvaceti týmů, které budou od 8. května startovat v 87. ročníku slavného závodu. V pelotonu se mohou objevit i tři čeští jezdci: Ondřej Sosenka ze stáje Acqua & Sapone, Ján Svorada z Lampre a Milan Kadlec z celku Vini Caldirola.

O prvenství opět nebudou usilovat dva velcí soupeři Američan Lance Armstrong (US Postal) a Němec Jan Ullrich (T- Mobile). Oba se usilovně připravují na souboj na Tour de France a Giro tradičně vynechávají.

Jedenáct týmů je z Itálie a mezi jejich jezdci lze hledat největší favority. Hlavní adeptem na prvenství je obhájce a vítěz Gira z roku 2001 Gilberto Simoni z celku Saeco. Očekává se především jeho souboj s loni druhým Stefanem Garzellim (Vini Cardiola).

Jejich velkým soupeřem by mohl být mladý ukrajinský jezdec Jaroslav Popovič z belgické stáje Landbouwkrediet, který skončil před rokem třetí. Diváci se těší na sprinterské souboje italského dua Mario Cipollini (Domina Vacanze) - Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo).

Seznam stájí startujících na Giro d'Italia 2004:
Acqua & Sapone, Alessio, Ceramiche Panaria, De Nardi, Domina Vacanze, Fassa Bortolo, Formaggi Pinzolo Fiave, Lampre, Saeco, Tenax, Vini Caldirola (všechny It.), Chocolade Jacques Wincor, Landbouwkrediet, Lotto (všechny Bel.), Colombia (Kol.), Fdjeux.com (Fr.), Gerolsteiner (Něm.), Kelme, Saunier Duval (obě Šp.), Phonak (Švýc.).

,