Švýcarský cyklista Nino Schurter se raduje v cíli závodu štafet na MS horských...

Švýcarský cyklista Nino Schurter se raduje v cíli závodu štafet na MS horských kol. | foto: AP

Čeští bikeři dojeli ve štafetě na MS dvanáctí, zlato obhájili Švýcaři

  • 1
Česká štafeta obsadila na mistrovství světa v závodech horských kol ve skotském Tweed Valley dvanácté místo. Zlato si vyjeli Švýcaři a obhájili loňské prvenství z Les Gets. Druhá byla jen o devět sekund sestava Francie, bronz získali Dánové. Češi ztratili na Švýcary více než čtyři minuty.

Na startu závodu, který se jel na šest okruhů o délce tři a půl kilometru, bylo čtrnáct štafet, přičemž Španělé ho nedokončili. Český tým ve složení Jan Sáska, Ondřej Novotný, Simona Spěšná, Eliška Hanáková, Adéla Holubová a Jan Zatloukal porazil pouze Mexičany. Na předávkách nebyli čeští bikeři ani jednou v desítce.

Trapas organizátorů. Bezruký šampion dostal za výhru hodinky, vzal to s humorem

Vítězní Švýcaři se na první příčku prodrali postupně, Dario Lillo předával jako třetí, junior Nicolas Halter, jenž absolvoval úsek hned po něm, dokonce jako šestý. Poté, co absolvovali svůj part Linda Indergandová, Ronja Blöchlingerová a Anina Hutterová, vlétl na trať již v pozici lídra fenomenální Nino Schurter.

Výsledkem byla úspěšná obhajoba Švýcarů a zároveň patnácté zlato z MS pro sedmatřicetiletého velikána světa horských kol. Švýcaři v historickém přehledu odskočili osmým zlatem ze štafety Francouzům, kteří přijeli do cíle s mankem devíti sekund, Dánové byli pomalejší ještě o dalších 32 sekund.

Mistrovství světa horských kol

Tweed Valley (Skotsko)

Cross country - štafeta (21 km): 1. Švýcarsko (Lillo, Halter, Indergandová, Blöchlingerová, Hutterová, Schurter) 1:05:42, 2. Francie (Boichis, Hemon, Lecomteová, Burquierová, Moulainová, Sarrou) -9, 3. Dánsko (Lillelund, Philipsen, Lillelundová, Pedersenová, Bohéová, Carstensen) -41, 4. Kanada -42, 5. Itálie -2:01, 6. Británie -2:30, ...12. ČR (Sáska, Novotný, Spěšná, Hanáková, Holubová, Zatloukal) -4:04.

,