Diskuze

Nejlehčí dojet, nejtěžší vyhrát. Nejdelší klasika roku, Milán-San Remo

Nadešel čas pro první cyklistický Monument této sezony. Ten nejdelší a možná nejotevřenější. Z Milána do San Rema. Říká se mu La Classicissima, je tradičním otvírákem sezony velkých klasik a měří 291 kilometrů. Kdo vyhraje jeho 110. ročník?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

L63a31c29i 56S84u88s21t23e18k

23. 3. 2019 16:53

tak sagan si to dnes totalne prokaucoval Rv

1 2
možnosti
TB

Ne, prostě na to neměl, jiní byli lepší

0 1
možnosti
LS

L33a96c74i 21S87u45s47t52e89k

23. 3. 2019 14:38

Sagan na tiskovce pred M-SR:"Je to iná klasika ako Flámsko alebo Roubaix. Tam idete naplno hneď po štarte. Na MSR čakáte sto kilometrov, kým sa objaví Turchino, kde musíte jazdiť vpredu. Potom klesnete dole na pobrežie, máte pred sebou ďalších sto kilometrov, počas ktorých rozmýšľate iba nad jazdou, jedením a pitím. Preteky začnú len na posledných päťdesiatich kilometroch, keď musíte jazdiť skutočne koncentrovane a sústrediť sa na to, čo urobíte. Ak je krásne počasie, býva to príjemné podujatie. Sú to špeciálne preteky a musíte si počkať, kým ich dokážete vyhrať. Ja som si bol už dvakrát istý, že ich ovládnem. Aj podľa toho vidno, že je to špeciálna klasika. Úspech v San Reme je zložený z viacerých okolností v priebehu pretekov, musíte mať aj šťastie, vystihnúť správny moment a podobne. Niekedy môžete triumfovať vtedy, keď to nečakáte."X

1 3
možnosti
PS

Je zajímavé, nyní to vypadá, že zítra startuje i Zdeněk Štybar, přitom v původně oznámené startovní listině nebyl. Není to jednoduché si o našich jezdcích zjišťovat informace. Myslím, že systém sebeprezentace na internetu je dneska u většiny profesionálních sportovců stále hodně slabý.

Naštěstí o Petru Saganovi se informace zjišťují mnohem lépe. Zítra se na dojezd podívám, ale Milán Sanremo osobně považuji za ostudu Monumentů. Dřív byla jiná doba a mohly se tam svádět velké bitvy, ale dneska ta trať přináší ubohé rekvizity pro souboje hodné nejlepších světových cyklistů. Například Strade Bianche je mnohem atraktivnější závod. Ale díky Sanremu si tak mnohem více pak vážíme soubojů na Okolo Flander a Paris Roubaix. To je dnes pro mne jako fanouška vrchol celého silničního kalendáře.

Zítra každopádně doufám, že vítěz vzejde z útoku. Hromadný dojezd sprinterů opravdu ne! Ten ať si schovaj na nudné etapy Tour de France.

4 0
možnosti

Vždyť 20. března ve startovce přibyly skoro všichni :-) Je fakt, že Sagan je tam oficiálně už od října. Jako druhej, hned po Mohoričovi. https://www.procyclingstats.com/race/milano-sanremo/2019/startlist/changes

0 0
možnosti
MS

Peťko s prstem v noseR^

2 1
možnosti