Úvodní časovka Tour de France: Levi Leipheimer

Úvodní časovka Tour de France: Levi Leipheimer

Kreuziger se na Tour posunul o místo výš. Pomohlo mu zranění soupeře

  • 18
Americký cyklista Levi Leipheimer odstupuje z Tour de France. V pádu při čtvrteční etapě si totiž zlomil zápěstí. Čtvrtý muž průběžného pořadí patřil k důležitým členům stáje Astana, za níž závodí Lance Armstrong a Alberto Contador. Roman Kreuziger se tím pádem posouvá na třináctou pozici.

Pětatřicetiletý cyklista si poranění přivodil při pádu tři kilometry před cílem. Přestože etapu dokončil se ztrátou, byl mu přidělen stejný čas, jako mělo hlavní pole, neboť upadl v takzvané ochranné zóně.

Zůstal proto na čtvrtém místě se ztrátou 39 sekund za vedoucím Rinaldem Nocentinim. Během noci se však bolest v zápěstí stupňovala a Leipheimer se rozhodl ze závodu odstoupit.

Levi Leipheimer se zlomenou rukou

"Po probuzení přišla špatná zpráva. Levi má zlomené zápěstí. Sakra," uvedl Leipheimerův týmový kolega a přítel Lance Armstrong prostřednictvím sociální sítě Twitter.

Právě pro Armstronga je Leipheimerovo zranění narušením plánů. Zkušený Američan měl být jedním z hlavních stavebních pilířů v boji o celkové prvenství proti dalšímu jezdci stáje Astana Albertu Contadorovi.

Leipheimer se už podrobil operaci, kdy mu lékaři spojili dvě části kosti titanovým šroubem. "Dost to bolí, ale nedá se to srovnat s bolestí, kterou cítím, když vidím, jak se jede Tour beze mě," litoval pětatřicetiletý
cyklista.

"Bojím se, že už žádný velký závod letos nepojedu. Možná nějaké menší v Americe," dodal smutně.

,