Momentka ze závodu Orlík Tour Kooperativa

Momentka ze závodu Orlík Tour Kooperativa | foto: Kolo pro život

Kolo pro život je zpět. Do areálu na Orlíku se sjelo přes tisíc cyklistů

  • 0
Malebné prostředí Orlíku, slunečné počasí a spousta závodníků. To přinesl první letošní cyklofestival seriálu Kolo pro život, který se konal o víkendu 29. a 30. května za dodržení přísných hygienických pravidel. Zatímco v sobotu si zde přišli na své zejména náruživí cyklisté, v neděli si den užili i rodiny s dětmi.

Jak probíhala akce Orlík Tour Kooperativa? Sobotní sportovní program na Orlíku se nesl ve znamení dvou dospělých tras - B s délkou 56 kilometrů a převýšením 1250 metrů a kratší C s porcí 30 kilometrů a převýšením 650 metrů. Startovalo se ve vlnách po 30 cyklistech v rozmezí dvou minut.

„Jsme nadšení, že se tradiční a oblíbené akce Orlík Tour Kooperativy nakonec účastnila více než tisícovka lidí, což naplnilo současnou kapacitu. Věříme, že postupně budeme moci účastníkům poskytnout plný servis s doprovodnými aktivitami, na které jsou zvyklí z předchozích ročníků,“ uvedl Tomáš Pravenec, ředitel komunikace za pořádající agenturu Petr Čech Sport.

V neděli se kromě tradiční Family jízdy uskutečnily také dětské závody NOVA Junior Trophy, první NOVA Junior Trophy Marathon sezony a premiéra trasy E - ta byla určena zájemcům, kteří si chtěli projet a vyzkoušet trasu C, ovšem spíše v pohodovém tempu. 

Všichni účastníci Family jízdy a dětských závodů dostali v cíli originální dřevěnou medaili od Lesů České republiky.

V prostorném zázemí u hotelu Orlík mohli účastníci využít skoro všechny standardní služby z dílny Kolo pro život (možnost umytí kola, technický servis Kooperativa či půjčovnu kol). Veškerý sportovní program proběhl za přísných hygienických podmínek a v souladu s aktuálními vládními nařízeními.

Cyklistický seriál Kolo pro život pokračuje 19. června zcela novým závodem Kraličák MTB Tour CARDION. Dále je na programu vůbec nejstarší závod horských kol v Česku - Bike maraton Drásal České spořitelny se jede v Zámecké zahradě v Holešově 26. června.