Kdo porazí Dlaska?

  • 1
Hlinsko - Završí Petr Dlask při třetím dílu letošního Budvar Cupu cyklokrosařů vítězný hattrick? Nebo se na své oblíbené trati prosadí Jiří Pospíšil? Sobotní závod v Hlinsku dá odpověď. Do tradiční cyklokrosové bašty se chystá kompletní tuzemská špička obohacená o několik zahraničních jezdců. Potřetí budou bojovat o body do domácího pohárového seriálu, jemuž zatím jasně vévodí Dlask.

"Určitě by neměl chybět na stupních vítězů ani u nás," tvrdí ředitel závodu Leoš Chvojka.

Dlask triumfoval v Mladé Boleslavi i v Lošticích. "U nás v minulosti také dvakrát vyhrál. Pokud bude pršet a trať bude blátivá, určitě bude patřit k hlavním kandidátům na prvenství. Stejné podmínky ale vyhovují i Pospíšilovi, jenž v Hlinsku zvítězil třikrát za poslední čtyři roky," uvedl Chvojka.

Kandidátů na stupně vítězů však je mnohem víc. Na startu nebude chybět loňský celkový vítěz Budvar Cupu Zdeněk Mlynář, jenž letos skončil dvakrát druhý, Radomír Šimůnek mladší, Kamil Ausbuher, Martin Zlámalík, Václav Ježek nebo bývalý člen hlinecké stáje Ondřej Lukeš.

"Zejména jemu bych přál medailový výsledek. V posledních letech tady míval smůlu," podotkl Chvojka.

Českou "terénářskou" špičku doplní jezdci z Dánska, Slovenska, Itálie a Švýcarska. Do pořadí na předních místech by mohl promluvit zejména švýcarský reprezentant Jan Ramsauer.

"Jel už v Lošticích a moc nezářil. Skončil sedmnáctý. Proto očekávám, že se závod pojede v české režii," podotkl Chvojka.

Jedinou nadějí domácího týmu KC Hlinsko v hlavním závodě mužů bude Pavel Adel, který se do terénu vrátil po roční přestávce. "Momentálně tvrdě trénuje a dohání manko. Přední příčky si od něj slibovat nemůžeme," pronesl Chvojka. "Může ale udělat další krůček k nominaci na mistrovství Evropy kategorie do 23 let."

O evropský šampionát bojuje i Adelův týmový kolega Lukáš Příhoda mezi juniory. V Lošticích dojel třetí a v průběžném pořadí je druhý. "Věřím, že na stupně vítězů vystoupí i doma," pronesl Chvojka.

Sobotní závod se jede na tradiční trati v okolí sportovního areálu v Hlinsku. První kategorie startuje v 11.00, hlavní soutěž mužů ve 14.00.