Cyklisté hradecké stáje Elkov Kasper před závěrečnou etapou závodu Údolím...

Cyklisté hradecké stáje Elkov Kasper před závěrečnou etapou závodu Údolím Loiry, do které vyrazil ve žlutém trikotu vedoucího jezdce Michael Kukrle. Ten v ní prvenství uhájil. | foto: Elkov Kasper

Sláva českých cyklistů ve Francii. Víc vážně nemůžeme chtít, raduje se Kukrle

  • 3
V Normandii o sobě dali vědět několika zajímavými umístěními v jednotlivých etapách hned na samém prahu sezony. V Ardenách k tomu přidali Kukrleho etapové prvenství a cenné třetí místo Neumana v konečném pořadí jednotlivců. A na Loiře přišlo ono pověstné Do třetice všeho dobrého.

Třetí etapové dobrodružství cyklistů hradecké stáje Elkov Kasper právě tam skvělý vstup už několik let nejlepší české stáje do nové sezony potvrdilo.

Třetidivizní stáj z východních Čech totiž v tomto ceněném etapovém závodě vládla a pobrala tam téměř všechny trofeje, které pořadatelé dali k dispozici.

Především se Michael Kukrle, borec, jenž po nechtěném konci druhodivizní ruské stáje Gazprom RusVelo našel cestu zpět do týmu, za který závodil v minulých letech, stal celkovým vítězem. Daniel Babor, od letoška nová tvář v hradecké sestavě, získal zelený trikot pro nejlepšího sprintera a jako třešničku na dortu si Hradečtí střihli prvenství v hodnocení družstev.

„Zvítězili jsme tedy v obou nejdůležitějších soutěžích a k tomu i v týmech. Víc vážně nemůžeme chtít - a to je teprve začátek sezony. Určitě se tahle forma promítne i do dalších závodů,“ uvedl ke třetímu francouzskému vystoupení hradecké stáje této sezony Michael Kukrle.

Šestice v hradeckých dresech na Loiře začala skvěle, první etapu ovládl Babor. Ten sice ve druhé části o žlutý dres přišel, ale po třetí etapě si jej oblékl jeho parťák Kukrle a dovezl ho až do cíle. I proto, že tým prokázal výbornou výkonnost, kterou dokázal odolat náporu soupeřů. 

„Z pohledu týmového výkonu to bylo vážně super. Jsme silní a máme velký respekt v pelotonu. Všichni nás berou vážně, když se vlastně všech pět etap na špici točí tři naši lidi. Závodit s takovým týmem je za odměnu,“ řekl Kukrle, čerstvý vítěz Tour du Loir et Cher.

Pro hradeckou stáj má triumf právě na tomto závodě svůj zvláštní půvab. Kukrle tam navázal na svého týmového kolegu Jana Bártu, který v roce 2019 dosud poslední ročník ovládl rovněž v dresu královéhradecké stáje Elkov Kasper a který nyní Kukrlemu k prvenství výrazně pomohl.

Hradecká stáj vstoupila do letošní sezony účastí na dvou jednorázových závodech v Nizozemsku, hlavní závodní nápor v dubnu ale přišel právě ve Francii. Na jeho konci a v první části května budou jezdci Elkovu Kasper cestovat především do Polska, kde nejdříve objedou tři jednorázové závody, a poté jejich účast vyvrcholí etapovými Grody Piastowskými.