Hradeckým cyklistům končí přestávka

Hradec Králové - Závodnická zimní přestávka cyklistům PSK Whirlpool Hradec Králové zítra skončí. Prvním jejich startem v nové sezoně bude závod v italském Terstu, poté budou v krátkém sledu následovat další, ale to už v Chorvatsku a v Černé Hoře.

"Půjde o úvod sezony, takže spíš o rozjezd, ale vzhledem ke kvalitní přípravě bychom na tom mohli být dobře," uvedl ředitel PSK Whirlpool Vladimír Vávra.

Do sezony vstoupí obměněná sestava po téměř měsíčním soustředění v Řecku. V okolí města Loutraki, vzdáleného čtyři kilometry od začátku Korintského průplavu, našli borci týmu výborné podmínky.

"Kvalitní silnice, malý provoz na nich, těžké kopce a až na výjimky dobré počasí," vypočítal Vávra přednosti řeckého pobytu, "nejeli jsme do neznáma, s trenérem Fialou jsme tam byli na soustředění už v době, kdy jsme sami závodili."

Po krátké zastávce doma hradečtí borci vyrážejí na další cyklistickou cestu Evropou. Někteří se vrátí až na konci března poté, co za sebou budou mít závody v Terstu, Poreči, etapy na oblíbeném podniku Jadranská magistrála, či etapy v Černé Hoře v závodě Po stopách krále Nikoly.

Určitě však ani jeden z nich neabsolvují René Andrle a Petr Benčík, dvě nejvýraznější posily PSK Whirlpool. "Oba budou v březnu na soustředění na Mallorce, prvním jejich závodem bude až úvod Českého poháru v závodě Brno, Velká Bíteš, Brno," vysvětlil Vávra.

Hradecká stáj půjde do sezony s dvanácti borci. Z loňské sestavy zůstali jen Bucháček, Blahut, Faltýnek, Riška a Zitta, nově se v něm objevili Andrle, Benčík, Bečka, Dlouhý, Kozubek, König a také řecký borec Georgios Tentsos.

"Mile nás překvapil. Absolvoval vše je je na tom velmi dobře," uvedl ředitel PSK Whirlpool.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa