Roman Kreuziger

Roman Kreuziger | foto: Profimedia.cz

Helma na dva kusy. Kreuziger se srazil s doprovodným vozem, ale je v pořádku

  • 11
Byl to vrchol bídného dne stáje Liquigas, když se Roman Kreuziger srazil s doprovodným vozem. Po dojezdu šestnácté etapy Vuelty padl k zemi, ochranná helma se mu rozpůlila. Svůj úkol ale splnila, český cyklista má jen lehce naražené rameno a loket.

Kreuziger sjížděl k týmovému autobusu, když se z protisměru vyřítilo auto. "Řidič mě jen štrejchnul zrcátkem. Upadl jsem, helma byla na dva kusy. Odřený ani moc nejsem, takže bych z toho nedělal vědu. Navíc už jsem nejel moc rychle," líčil na svém webu.

V horské etapě znovu pracoval pro lídra Liquigasu Vincenza Nibaliho, v kopcích určoval tempo a táhl celou skupinu favoritů. Cítil se výborně. "Vystoupil jsem až kilák a půl před cílem, to už musel jet Nibali sám. Dneska ale neměl úplně svůj den," komentoval český jezdec fakt, že v čele průběžného pořadí závodu vystřídal jeho týmového parťáka Španěl Joaquin Rodríguez.

"Pořád si ale myslím, že Vueltu v klidu může vyhrát. Třicet vteřin na Rodrígueze nic není, v časovce mu dá dvě a půl až tři a půl minuty," míní Kreuziger, který musel rezignovat na osobní úspěch a dřít pro italského kolegu.

"Byl jsem na tom fakt dobře, ale já jsem tady hlavně jako pomocník Vincenza a být mu k ruce v horách je můj hlavní úkol. Takže osobní ambice musí stranou," dodal Kreuziger, jenž dojel ve 181 kilometrů dlouhé etapě na 19. místě se ztrátou necelých čtyř minut. Celkově si polepšil na šestadvacáté místo, na lídra Vuelty má půlhodinové manko.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa