ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Reuters

Dva jezdci Astany přišli kvůli koronavirově hrozbě o debut na Giru

  • 4
Změna krátce před začátkem Gira d'Italia, cyklistická stáj Astana stáhla z nominace Jurije Natarova a Vadima Pronského. Oba byli podle vedení kazašského týmu v úzkém kontaktu s kolegou Žandosem Bižigitovem, u kterého nyní testy odhalily koronavirus.

Natarov i Pronskij byli součástí kazašské reprezentace na nedávném mistrovství světa v Imole. V sestavě Astany pro Giro je nyní nahradí Dán Jonas Gregaard a Rodrigo Contreras z Kolumbie.

„Je smutné, že musíme stáhnout Jurije a Vadima, kteří měli na Giru debutovat, ale protokol je jasný,“ řekl generální manažer Astany Alexandr Vinokurov. „Doufáme, že Žandos bude brzy v pořádku a že všichni ostatní jezdci budou mít negativní testy, aby se mohli zúčastnit nadcházejících závodů.“

Alexej Lucenko, jenž musel po pozitivním testu odstoupit z mistrovství světa, nyní podle Astany čeká na výsledky opakovaných odběrů.

Giro d’Italia se kvůli pandemii koronaviru nemohlo uskutečnit v tradičním květnovém termínu a muselo být odloženo. Podle upraveného kalendáře začne 3. října, vítěz bude znám 25. října.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa