Dům cyklisty Ullricha prošel razií kvůli DNA

  • 3
Scherzingen - Při středeční prohlídce domu Jana Ullricha ve Švýcarsku získali němečtí vyšetřovatelé vzorky DNA německého cyklisty, které mají objasnit jeho zapojení do dopingového skandálu ve Španělsku. Kvůli němu Ullrich cyklista nestartoval v letošním ročníku Tour de France a později dostal v týmu T-Mobile výpověď.

O razii vyšetřovatelů v Ullrichově domě informoval list Süddeutsche Zeitung.

Vyšetřovatelé údajně hledali vzorky DNA v Ullrichově domě ve švýcarském Scherzingenu, na ředitelství jeho bývalé stáje T-Mobile a v domech a kancelářích dalších osob, které jsou podezřelé z účasti v dopingové aféře.

Ullrich se nedávno oženil se Sarou Stainhauserovou a v současné době je na svatební cestě, takže při středeční razii nebyl doma. Podle německého deníku při ní vyšetřovatelé získali i vzorky DNA vítěze Tour de France z roku 1997, které tak mohou porovnat se zmrazenými vzorky krve z kliniky v Madridu, které mu údajně patří.

Srovnání vzorků bude provedeno v příštích týdnech. Zatím není jasné, zda k porovnání dojde ve Španělsku či v Německu. Ullrich dosud provedení testu na DNA odmítal. "Jsem profesionální cyklista, ne vrah či zločinec," ohrazoval se proti otázce, proč nepodstoupí dobrovolný test na DNA.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa