Plzeňský cyklista Richard Kobr (Roman Kreuziger Cycling Academy) vítězí v silničním závodě kadetů na mistrovství republiky. | foto: Patrik Pátek, PatRESS

Cyklistický kadet Kobr si dojel pro mistrovský dres. Ten nejcennější, říká

  • 0
Všechno podle plánu. Jak si Richard Kobr kadetský silniční závod naplánoval, tak i skutečně probíhal. Cyklista a člen plzeňské Roman Kreuziger Cycling Academy získal v Lovosicích po úspěšném spurtu dres mistra republiky.

„Byl to pro mě nejdůležitější závod v sezoně, a tak jsem strašně moc rád, že se mi konečně zase povedlo vyhrát republikový titul. Je to ten nejcennější, který mám,“ vzkázal šťastný Kobr prostřednictvím sociálních sítí. 

Na závod se dobře naladil už o dva dny dříve úspěšnou časovkou, ve které obsadil sedmou příčku. Akademie Romana Kreuzigera celkově v jízdě proti chronometru uspěla až nad očekávání, všichni čtyři závodníci - bratři Richard a Robert Kobrovi, Jaromír Kohout a Miroslav Vlček - se vtěsnali do jedenadvacátého místa. 

„Je to úspěch, ale časovka pro nás vrcholem nebyla. I tak kluci odvedli perfektní výkon,“ chválil generální manažer stáje Petr Kubias. 

Plzeňský cyklista Richard Kobr (Roman Kreuziger Cycling Academy) vítězí v...

Silniční závod s hromadným startem pak dopadl pro akademii úspěšného plzeňského cyklisty, který se momentálně zotavuje ze zaníceného stehenního svalu, naprosto ideálně. 

Profil trati nebyl příliš složitý, závodníky čekal jen jeden kopec, nicméně zhruba osmdesát kilometrů dlouhý závod zkomplikovalo počasí. Od úvodu se navíc jelo naplno, žádné velké vyčkávání. 

Žijeme v nejistotě, popisuje cyklistický svět organizátor závodů Kubias

Postupně se na čele utvořila pětičlenná skupina, v níž figuroval právě i Kobr. Ve finiši ukázal, že mu zbylo nejvíc sil, přespurtoval své soupeře a před cílovou linií mohl zvednout ruku nad hlavu na znamení vítězství. 

Na stupních vítězů už pózoval v pruhovaném dresu vyvedeném v národních barvách. 

„Byl to fyzicky náročný závod právě i z důvodu mírného ochlazení a deště, který přišel zhruba v půlce. Ale to je prostě cyklistika,“ konstatoval Kobr, čerstvý český šampion mezi kadety. 

Kreuzigově akademii se dařilo průběh klání řídit, krýt jednotlivé nástupy. „Dopadlo to tak, jak jsme si řekli. Určitě jsme spokojení,“ pronesl Kubias.

Kadeti tak mají hlavní silniční vrcholy sezony, která potrvá do září, za sebou. Teď se soustředí především na dráhové závody, čeká je totiž republikové mistrovství ve vytrvalostních disciplínách.