TRIUMF. Na Tour mohla stáj Jumbo slavit. Zhruba za měsíc, 26. srpna, se vydá na trať Vuelty s cílem ovládnout i třetí velký závod v roce. [AUTOR_FOTO]F | foto: Reuters

A co kdyby Vingegaard pomáhal Rogličovi. Jumbo chce na Vueltě zápis do dějin

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Na konci Tour prohlásil: „Celý tým odvedl skvělou práci, nastal čas slavit.“ Ale ne dlouho. Jonas Vingegaard totiž nemíní zopakovat loňskou sezonu, kdy se po Tour odklidil k rodině, do konce září nezávodil a spekulovalo se, že až příliš přibíral na váze. Letos bude vše jinak.

„Bomba: Vingegaard pojede Vueltu,“ hlásá titulek deníku Marca. Svůj úmysl odhalil při setkání s novináři tohoto listu v neděli dopoledne v Paříži.

Nejde o náhlé rozhodnutí. Jistě, vedení stáje Jumbo umí i improvizovat, což prokázali kouzlením se sestavou na letošním Giru, když před jeho startem polovina týmu chytla covid nebo se zranila. Především je však Jumbo proslulé precizním plánováním dlouho dopředu.

Takže i Jonas Vingegaard nyní prozradil: „Rozhodnutí o mé dvojkombinací Tour – Vuelta jsme udělali v listopadu. Jen jsme o tom nemluvili.“

Jumbo už má letos na kontě triumf Primože Rogliče na Giru.

Po impozantním Vingegaardově představení ovládli i Tour.

A teď myslí na průlom v dějinách cyklistiky. Dosud nikdy se totiž nestalo, aby jeden tým triumfoval na všech třech Grand Tours sezony.

Kluci jako Vingegaard nebo Pogačar jsou bláznivě dobří. Ale já jsem vítěz Vuelty a mistr světa, což mi dodává spoustu sebevědomí. Věřím, že už se dostávám na úroveň, kdy jsem takové jezdce schopný porážet.

Remco Evenepoellídr týmu Quick-Step

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se