Stefan Bissegger z týmu EF Education First v časovce během závodu Paris-Nice

Stefan Bissegger z týmu EF Education First v časovce během závodu Paris-Nice | foto: Profimedia.cz

Časovku na Paříž-Nice vyhrál Švýcar Bissegger, jde do čela závodu

  • 1
Švýcar Stefan Bissegger vyhrál na závodě Paříž-Nice časovku a po třetí etapě se dostal do čela průběžného pořadí. Dvaadvacetiletý člen cyklistického týmu EF Education-Nippo v prestižním závodě kategorie WorldTour dosáhl na první profesionální vítězství.

Bissegger v únoru na závodě Kolem SAE nestačil v časovce jen na mistra světa Filippa Gannu a tentokrát už přemožitele nenašel. Trať o délce 14,4 km se startem a cílem ve městě Gien prolétl za 17:56 minuty a o necelou sekundu porazil mistra Francie Rémiho Cavagnu.

Třetí skončil s odstupem šesti sekund slovinský spolufavorit Primož Roglič a vytvořil si dobrou pozici pro útok na celkové vítězství. 

Ve středeční čtvrté etapě se dají opět očekávat změny v průběžném pořadí, cyklisty na trase 187,6 km z Chalon-sur-Saone do Chiroubles čeká šest stoupání druhé a jedno stoupání první kategorie.

Paříž-Nice

závod série WorldTour - 3. etapa (časovka 14,4 km)

1. Bissegger (Švýc./EF Education-Nippo) 17:34, 2. Cavagna (Fr./Deceuninck-Quick Step) stejný čas, 3. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -6, 4. McNulty (USA/SAE Team Emirates) -9, 5. Kragh Andersen (Dán./DSM) -10, 6. Dennis (Austr./Ineos Grenadiers) -13.

Průběžné pořadí: 1. Bissegger 8:37:11, 2. Cavagna stejný čas, 3. Roglič -6, 4. McNulty, 5. Matthews (Austr./BikeExchange) oba -9, 6. Kragh Andersen -10.

,