MISTR ZŮSTAL. Úřadující šampion Martin Mareš zůstává v hradeckém týmu,

MISTR ZŮSTAL. Úřadující šampion Martin Mareš zůstává v hradeckém týmu,

Cyklisté PSK potvrdili: Čeká nás sestup o kategorii níž. Za rok ale chtějí zpět

  • 0
Dlouho sestup nechtěli potvrdit, možná celou dobu doufali v udržení. Teď už je jasno - cyklistický tým PSK Whirlpool-Author bude v příští sezoně působit ve třetí divizi, odkud se před dvěma lety posunul mezi profesionální kontinentální formace.

Finanční krize se významně dotkla i královéhradeckého mančaftu. "I když jsme se chtěli v kategorii udržet, nakonec jsme zvolili cestu sestupu, abychom se v příštím roce vyhnuli případným nesnázím," vysvětlil šéf stáje Vladimír Vávra.

Název týmu se statutem kontinentálního zůstává. Co se ovšem mění, je složení soupisky dlouhodobě nejlepšího domácího celku. Původně osmnáctičlenné závodní pole se zúží, aktuálně může vedení počítat s dvanáctkou závodníků.

Vyhlášený německý sprinter Danilo Hondo získal angažmá v italské ProTour stáji Lampre. Po ročním angažmá se do Itálie přesouvá i mladík František Paďour. "Tým MG Norda Pacific, ve kterém budu působit, se specializuje na jezdce do třiadvaceti let," řekl Paďour.

Smlouva pak nebyla prodloužena německému jezdci Matthiasu Fridemannovi, nebo českým závodníkům Pavlu Zittovi, Antonínu Lindovi a Petru Kubiasovi.

Nové angažmá si hledá i letošní vítěz závodu Sachsen Tour Patrik Sinkewitz. "Ještě nevím, jak příští rok bude vypadat. Tým zatím nemám," přiznal.

Ekipě naopak zachoval věrnost úřadující mistr republiky Martin Mareš, s ním i Petr Benčík, Stanislav Kozubek, Tomáš Bucháček, Leopold König, Martin Hebík, Vojtěch Dlouhý, František Klouček, Petr Kaltofen. A zůstává i německý sprinter André Schulze. K Jakubovi Danačíkovi se pak nově připojuje jeho mladší bratr Tomáš.

Už nyní však vedení hlásí, že pro příští rok by se opět do druhé kategorie chtělo vrátit. "Taková je prostě cyklistika. Musí se to brát jako etapa života," podotkl zkušený Benčík.

"Všichni jsme se toho báli, nejvíc toho, na jaké závody se dostaneme. Naštěstí se náš program nijak výrazně nezmění," ulevil si úřadující český šampion Martin Mareš.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa