Chris Froome

Chris Froome | foto: Reuters

Froome si naplánoval comeback, chce jet závod v Emirátech

  • 0
Chris Froome už má jasno. Po osmiměsíční pauze a léčbě mnoha zlomenin se britský cyklista vrátí k závodění na sedmietapovém podniku Kolem Spojených arabských emirátů. Akce zařazená do elitního kalendáře World Tour začne 23. února a pro Frooma bude první prověrkou před hlavním cílem sezony - pátým triumfem na Tour de France.

Čtyřiatřicetiletý Froome si v polovině června při závodu Critérium du Dauphiné při nárazu do zdi zlomil stehenní a hrudní kost, krční obratel, loket i žebra. Původně se chtěl k závodě vrátit už v říjnu v Japonsku, start ale odřekl.

Bernal + Thomas, společní lídři pro Tour. Role Frooma je stále nejasná

V listopadu mu lékaři při plánovaném zákroku odstranili kovovou destičku z kyčle a šrouby z lokte. Výztuha stehenní kosti mu zůstane do konce života. Tréninkový kemp na Mallorce na konci roku ukončil předčasně, ale další příprava s týmem Ineos na Kanárských ostrovech už pokračovala podle plánu.

„Dostal jsem od všech zelenou, abych se vrátil na kolo a z fáze rehabilitace jsem přešel do normálního tréninku. Ale je mi jasné, že to potrvá několik měsíců a bude velmi složité, abych se pokusil vrátit tam, kde jsem byl,“ řekl nedávno ve videonahrávce.

Tour de France začne na konci června.

,