Biker Eberl jede Světový pohár v Madridu

Karlovy Vary - Směr Madrid dnes nabere karlovarský biker Filip Eberl, aby se o víkendu ve Španělsku postavil na start závodu Světového poháru na horských kolech. Letos to pro něho bude v elitním seriálu premiéra.

"Trenér Slavíček mi dal za úkol skončit do padesátého místa, prý je dokonce reálná i třicítka. Uvidíme, ale rozhodně to nebude nic jednoduchého," ví jezdec Scania Apache Teamu Kolín.

V Madridu Eberl očekává početnou konkurenci. Pro evropské bikery totiž není závod tak z ruky jako třeba úvodní díl Světového poháru na ostrově Curacao v Karibiku.

"Zajímavé to v Madridu bude hned na startu. Nebude žádná kvalifikace, tak se klidně může stát, že najednou odstartuje třeba tři sta lidí," uvažuje Eberl, který by však neměl stát daleko od startovní pásky.

"Díky bodům ze závodů kategorie E1 jsem momentálně ve světovém žebříčku na čtyřicátém místě jako nejlepší z Čechů, to by pořadatelé měli zohlednit," vysvětluje třiadvacetiletý biker z Karlových Varů.

Generálkou před startem v Madridu byl pro něho druhý díl Českého poháru v Kutné Hoře, kde v sobotu obsadil čtvrtou příčku.