Diskuze

Těžký pád, australský triumf a zmar Kaťuše. Rodríguez si zlomil žebro

Drsný pád s mnoha postiženými a po něm osmikilometrové stoupání do cíle, které změnilo pořadí Gira d´Italia. Taková byla 6. etapa do Montecassini. Přesto muž v růžovém dresu zůstává stejný: Michael Matthews z Oriky udržel krok s vrchaři a vyhrál! Slaví i třetí Cadel Evans. Svým největším sokům pro celkové pořadí ujel takřka o minutu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Nepsané pravidlo proficyklistů je (no, bohužel už spíš BYLO), že pokud má žluťák pád, technický problém atd., tak se neútočí a počká se na něj. Je z historie řada případů, kdy poté co žluťák po pádu odstoupil z TdF nechtěl druhý den nový vedoucí závoďák celkového pořadí jet ve žlutém. Dokonce jsou známé i případy, kdy na sebe čekali největší favoriti, přestože v tom okamžiku ani jeden z nich nebyl ve žlutém. Protože se navzájem uznávali a chtěli si to rozdat na férovku jako chlap proti chlapovi.

Mám takový dojem, že tyto časy definitivně skončily na TdF 2010 a mimo jiné diváci v cíli inkriminované etapy to okamžitě tomu prolhanému umouněnému přizdisráči dali docela jasně najevo když si navlékal žlutý dres...

1 1
možnosti
TB

Mnozí si můžou o Lancem myslet jen to špatné, ale je pravda, že pokud měl Jan problém, který nesouvisel s jeho výkonností, nikdy neútočil. Na rozdíl třeba od Pantaniho, který klidně nastoupil po soupeřově defektu či na bufetu :-/Rv

1 0
možnosti
JV

Cadelovi držím palce, jako jednomu ze stárnoucí a řídnoucí gardy dřevních Ferraristů, který bojuje proti zástupům "marginal gains" mladíků, borců, co mizí na pár měsíců do Kolumbie a dalších... Vítězství bych mu přál, považuju ho za jednoho z nejférovějších a nejtalentovanějších borců v pelotonu.

Zatím jede velice dobře a má i potřebné štěstí.

0 0
možnosti
JT

Přesně tak. Ale rozhodně Cadel není nejtalentovanější, on si to všechno musel tvrdě vydřít. Na rozdíl od jezdců typu Froome, Quintana a podobně, kteří během jedné sezony vystřelili jako rakety.

1 0
možnosti
JT

Tahle etapa mi připomněla jednu etapu na TdF. Bylo to v roce jak vyhrál Contador, který zaútočil po spadlém řetězu Andyho Shlecka. Tenkrát začínala Tour etapama v Belgii a jelo se na kostkách. Každou chvíli měl někdo defekt nebo spadl. Nečekalo se, ale nejelo se extrémní tempo. Až asi 30 km před cílem to popadalo v popředí a zůstalo stát spoustu favoritů. Okamžitě po tomto pádu za to vzali Cancellara a spol. z týmu Trek a Shleck měl v cíli poměrně slušný náskok. Tady mi to nepřišlo fér, jelikož jízda na kostkách je o velkém štěstí, i ten kdo je dobrý technik může být sestřelen. Naopak spadlý řetěz Andyho byla jeho chyba při přehazování.

0 1
možnosti
MZ

Je to zajimave dilema, jestli je fer utocit po padu nebo ne. Ja bych k tomu dodal, ze podle meho nazoru, ktery samozrejme nemusi byt spravny, je spravne pockat na nekoho, kdo byl necim postizeny nespravedlive a bez vlastniho zavineni.

Kdyz napriklad nekoho sunda divak nebo pes, tak za to ten jezdec proste nemuze a nedalo se to cekat. Takze bych na nej pockal.

Pokud nekdo vletne neprimerene rychle na kruhovy objezd, tak je to do jiste miry jeho vina nebo jezdecka nesikovnost. A pak mi prijde zbytecne na nej cekat. Navic prave proto tymy drzi sve lidry v cele, protoze tam je riziko padu mensi. Ale to "drzeni v cele" tym stoji spoustu sil.

Jen se do me prosim nepoustejte, pokud nesouhlasite, je to jen nazor amaterskeho cyklisty a vasniveho fanouska :-)

2 0
možnosti
PN

samozřejmě, že to je fér. Pády k cyklistice patří. Tohle čekání na někoho nechápu.

2 0
možnosti
JS

Rodriguez je opravdu pechfogl:-/

1 0
možnosti
JT

Hellou kucí a holci..;-) Chvíli tady nejsem a vidím,že to začíná být zajímavé. Michal se nám rozjel jako Cadel;-D    BMCR^

2 0
možnosti
MS

Hello kopyto:-) máme tu holt dalšího "experta" na road cycling...;-D

1 0
možnosti
JJ

J48o82s96e55f 78J18e11ž67e11k

15. 5. 2014 20:56

Rytiri vymreli. Cadel za to vzal hned po padu ostatnich. Proto mu nefandim a nikdy nebudu. Byt tam Cancelara tak je zastavi.

1 6
možnosti
MM

;-D meles nesmysly. Cancellara zpomalil JENOM POKUD se jednalo o pad prominentniho clena VLASTNIHO tymu. V jinem pripade, po padech souperu, naopak ZRYCHLIL! Viz pred par lety etapa TDF jeta na kostkach severovychodni Francie!!

5 1
možnosti
MK

Kdyz neumim na kole, tak tam nejedu[>-]

1 11
možnosti
SJ

Nevím jak vy, ale potom, co Evans dnes udělal mu prostě nejde fandit... Je vidět, že na to nemá, a tak musí útočit, když ostatní leží na zemi... Rv

3 7
možnosti
JP

J21a59n 31P90e80t40r47l21a

15. 5. 2014 19:52

Naopak. Tým BMC si to vepředu odmakal a díky tomu neskončil v pádech. Zaslouženě na tom pak mohl vydělat. Není to zdaleka poprvé. Tyto situace se stávají a k silniční cyklistice patří.

8 3
možnosti
TB

Cadel R^.

Tak už abych to pomalu začal sledovat, zatím vůbec nebyl čas :-/

3 1
možnosti