Diskuze

Tour vjela do Pyrenejí, König exceloval ve sjezdu a už je sedmý

Na Tour de France se po volném dnu rozjela další akce a Leopold König opět patřil k nejdůležitějším protagonistům. Ve stoupání na Port de Bales, nejvyšší vrchol dne, sice na ataky hlavních favoritů nestačil, v následném sjezdu však předvedl životní jízdu, v cílovém Bagneres-de-Luchon už byl nalepený za zadním kolem lídra Tour Nibaliho a ve výsledcích si znovu polepšil. Pět dnů před cílem v Paříži už je český cyklista sedmý.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JG

Leopold König je prostě pan cyklista R^R^R^.Moc mu u televize držím palce snad ještě půjde o kousek výše.

0 0
možnosti
DZ

Super výkon! Dál držím palce. Navíc se mi moc líbí ta jeho skromnost.

1 0
možnosti
MM

Jaroslav Tkadlec: ano, Michalu Millerovi se vysledek libil. :-)

Co se mi ale libilo jeste vic: ze porazil "TV Tommyho" Voecklera. Bagneres-de-Luchon je Tommyho domovske mesto a on tu vyhral etapu uz 2x. "TV Tommy" je velice milovany francouzskymi fanousky, sponzory a kameramany -proto take nejspis zanedbali Koeniguv sjezd a postup do Nibaliho skupiny. Jezdi bud v uniku nebo naopak na konci pelotonu a dela neustale xichty, coz kamery a Francouzi miluji. "TV Tommy" ale neni prilis oblibeny v pelotonu mezi ostatnimi jezdci.

 Behem stoupani na Port de Bales se ho Rogers nekolikrat snazil zbavit, ale Tommy mel vyhodu- spolujezdce Gautiera. Kdyz nasadil trhak 5km pred koncem stoupani, Rogers se drzel a rekl TV Tommymu "At zkusis jakoukoliv fintu, dneska neuspejes. Vyhraji ja". Pri sjezdu asi 5-6km pred cilem se dostal do uniku Gautier a TV Tommy zacal brzdit ostatni. Rogers odspurtoval, nezavesil se za Gautiera, ale predjel ho. TV Tommy musel zmenit taktiku a slapnout do toho, ale Rogerse uz nedohonili.

Rogers dostal take gratulacni tweet od Evanse. Oba maji italske manzelky a oba ziji ve Svycarsku na italskych hranicich. Evans ve Stabiu a Rogers v nedalekem Mendrisiu.

 Evans take nema TV Tommyho nijak v lasce. Kdyz v 2011 tahl celou skupinu solo na Galibier, stihali Andyho Schlecka a on se snazil vyzvat kohokoliv ze skupiny, aby pomohl tahnout. Nikdo nechtel, krome Rollanda, Tommyho partaka z Europcar. Zacal pomahat Evansovi, ale TV Tommy mu naridil, aby se drzel zpet a nedelal to. TV Tommy ten rok jel radu etap ve zlutem a bylo jasne, ze ho Schleck ze zluteho ten den vysvlece, pokud bude mit dostatecny naskok, coz se stalo. Tommy si tou nespolupraci dost mozna i nacural do vlastnich backor, ze prisel o zlutaska o den drive.

2 1
možnosti
JV

Divím se, že zrovny ty máš radost z vítězství dopera.

0 1
možnosti

J49a27n 43Š22i22ř67i46n18a

22. 7. 2014 20:06

Pokud by někdo hledal výsledky Cannondale dneska, tak všech 8 jezdců dojelo v grupettu se ztrátou 26:47 minut. Dost možná je to na zápis do knihy rekordů TdF, aby kompletní tým dojel v jedné etapě v grupettu. Leo má hodně velkou šanci na Top6, dost možná i na top 5, Bardet dneska nevypadal moc dobře. V podstatě bez jakékoli podpory v kopcích to je ovšem už nyní fantastické představení Lea a v Net-appu jej už asi nemají šanci udržet. Až na Sky, Saxo a Astanu může Leo dělat rovnou lídra i na TdF a pak to může být každý rok na bednu (ono nebýt technických problémů a pádů v úvodním týdnu, tak je to na bednu i letos). Dneska jednak posun na sedmé místo, ale hlavně zvýšení náskoku na lidi těsně za ním v celkové klasifikaci, Kwiatkowski zítra na 99 % rupne, ten v horách těm nejlepším opakovaně nestačí. Rozdíly za dnešek oproti lidem těsně za ním v celkové klasifikaci: ten Dam -1:11, Zubeldia -1:28, Rolland -2:21, van der Broeck, F.Schleck s Mollemou -3:00. A to se ten peloton roztrhal až na tom posledním kopci.  Pokud bude zítra výkonnost jezdců podobná, tak je po zítřku Leo v pohodě 5. a na lidi za sebou má několik minut k dobru. Každopádně zítra a ve středu to bude hodně velké maso.Očekávám nástupy Movistaru, je to jejich poslední šance na ohrožení Nibaliho.

2 2
možnosti
LV

L57u27k72á46š 40V83l54k

22. 7. 2014 20:54

Komple... Canno... v grupettu??? ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D (tak je jich 8 ne...)

0 0
možnosti
JT

Hellou kopyta!!!!! O našich jsem už dnes psal,ale musím se Vám všem pochlubit. Koupil jsem si na dáču NOVÉ KOLO!! No,nové.   Eska r.v.1978. Jako nové,ovšem stálo mně ukrutné prachy a přemlouvání majitele. Tak jsem totiž opět oslavil ůspěch našich borců;-)

5 0
možnosti
JV

J52a25n 45V38y33b29í89h26a62l

22. 7. 2014 20:08

Nemá Peter Velits nějaké potíže? Nějak mu to na Tour nejede.

0 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JL

Jel jste někdy na kole za magorem, který sjezdy umí? To je strašná věc.

2 0
možnosti
DP

Je skvělé sledovat českého cyklistu na Tour, který jede 100p sám za sebe a není vázán jako domestik. Člověk pak nemusí spekulovat, co by bylo kdyby, jako minulý rok s Kreuzigerem. Do toho Leo.

13 0
možnosti
JL

Průser ovšem je v tom, že on žádné domestiky nemá.

7 0
možnosti
MV

M56i34l94o82s 39V66a24l88y

22. 7. 2014 18:57

a tady je neco o jidle, ktere take Leo poziva….. https://www.facebook.com/NetAppEndura

0 0
možnosti
TK

Leo na Twitteru:

Unbelievable day again:-D moved to 7th in #letour thank you @kluge_roger for motorpacing me down! Youre too fast man!@NetAppEndura boys!!

5 1
možnosti
MP

M90a56r79e60k 32P17a21r91a

22. 7. 2014 19:11

dobrý vztahy s bývalými kolegy se evidentně vyplatí.

4 0
možnosti
PK

Chjo doufám, že mu nějaká stáj nabídne místo lídra a nepohřbej ho v roli superdomestika.

0 2
možnosti