Diskuze

Cavendish sundal ve spurtu soupeře a hromadný dojezd ovládl Kittel

Je prvním, kdo na této Tour de France dokázal vyhrát podruhé, a opět k tomu Marcelu Kittelovi přispěl pád. V první etapě ještě na Korsice odstavila kolize všechny favority a Němec pak spurtoval sám, v té desáté v Saint-Malo se sice do cílové rovinky nahrnuli všichni jeho soupeři, Greipel, Sagan i Cavendish, ale Kittel dokázal ujet i tak. Kousek za ním dorazil Chris Froome a udržel žlutý dres.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OO

Jo když se kolo rozkmitá je tam málo místa.:-/

1 1
možnosti
MK

Byl to úmysl. Neříkám, že ho chtěl takhle sundat, ale vrazil do něj úmyslně, když viděl, že už nevyhraje, tak se pomstil tomu, kdo byl nejblíž a kdo ho (podle něho) brzdil.  Vylil si svojí frustraci, co si budeme povídat, je to magor už od pohledu.

7 2
možnosti
MV

U mna osobne stratil aj posledne zbytky sympatii..

4 1
možnosti

tour je prostě úžasné divadlo R^

2 0
možnosti
KD

Je fakt, že je to nádherný závod a myslím že i ČT4 má přenosy velmi zajímavé.

8 0
možnosti
MV

V studiu stv sedel milan dvorscik,vicemajster sveta,dnes rozhodca s licenciou uci..na priamu otazku ako by to riesil on odpovedal ze diskvalifikaciou..podotykam,je to vyjadrenie rozhodcu uci..

11 2
možnosti
PV

Na francouzske televizy to take dlouho rozebirali a tvrdili, ze melo dojit k diskvalifikaci.

2 0
možnosti
ZS

Kdyby to nebyl Cavendish tak to bude diskvalifikace. Sundal ho úplně vědomě

15 1
možnosti
PV

Take si myslim.

3 1
možnosti
TN

Možná jsme malinko nepřesní, když tady řešíme úmysl x neúmysl.

To, že šel do něj úmyslně loktem je evidentní, spíš bych řekl, že se řeší, jestli to byl "faul" nebo kontakt v rámci pravidel i v rámci nepsaných pravidel sprinterských soubojů.

Nemůžu posoudit. Rychlá vlákna a dostatek odvahy (nebo nedostatek pudu sebezáchovy) jsem nikdy neměl a když jsem pár let amatérsky jezdil, tak jsem do sprintů nechodil.

V každém případě je neuvěřitelné štěstí, že se do toho nenamotal nikdo další. (A asi kdyby tam třicet lidí lehlo, tak by Cave nějaký flastr dostal.)

3 0
možnosti
PV

Celkem by me zajimalo, jak podobne problemy mezi sebou jezdci v peletonu resi.

0 0
možnosti
MS

Pozrite si este raz pohlad zvrchu. To,ze sa Veelers par sekund pred tym obzeral nemalo s koliziou nic spolocne. Toto by ustal malokto,Cavendish ho vyslovene "bodycekoval". Cav sa na bodycek pripravil, vyslovene sa nahol a isiel do suboja. Ak by sa Veelers uhol,Cav by mozno spadol. Cav ak nema svoj vlacik jazdi agresivne, pamatam si aspon 2x takto vletel do Sagana a vyslovene ho vyhodil z vlaciku. Sagan mal asi este velky respekt a uhol mu,inak by asi isiel Cav,lebo Sagi ma snad najvacsiu stabilitu v pelotone. Ale dnes to Cav prehnal,bolo stastie,ze nebol hromadny pad. Velmi agresivny a zakerny byva este Goss.

7 0
možnosti
LV

L29u65k72á26š 96V25l81k

9. 7. 2013 20:16

Já bych řekl, že do Sagana vlétl aspoň 13x...

5 2
možnosti
MJ

https://www.youtube.com/watch?v=iYHn4TaiLPU

Tohle že nebyl úmysl? Cavendish je prase. ;-O

8 2
možnosti

Veelers rozbiehal kolegovi špurt, potom už prestal špurtovať a začal sa presúvať pomaly doprava, kadiaľ to mal nasmerované Cavendish. Na videu v 50. sekunde vidno, že Veelers bol od stredovaj čiary naľavo, Cavendish špurtoval po čiare. Veelers sa posunul na čiaru, čím Cavendisha vytlačil doprava (55. sekunda). V 56.sekunde, práve, keď ho Cavendish obiehal sprava, vybočil Veelers doprava, Cavendishovi rovno do dráhy a ten stratil nervy a poslal ho k zemi. Veelers si v poslednom okamihu uvedomil, že je vedľa neho Cavendish a vypadá do v 57. sekunde, že mierne strhol bicykel doľava, ale to už prišiel bodyček. Ale tesne pred zrážkou vidno jasné vybočenie Veelersa doprava.

2 2
možnosti
SB

Kdyby se ten jezdec soustředil na dojezd a dával pozor tak nespadne, ale on se místo toho vůbec nesoustředil a něco si prohlížel, přitom za ním jel celý peloton.

1 11
možnosti
MV
Foto

Ve finiši jako je tento jde o jediné a to být první.To,že se Cavendish nevyhnul a srazil soupeře se prostě může stát každému.Úmysl bych v tom nehledal a myslím,že tak to posoudí i rozhodčí.Nevím kdo s těch kdo ho kritizují by v takové mele dokázal vůbec kolo zvládnout.Dobře se to kritizuje s gauče u telky.Na trati to však bude jiné.Myslím,že se Cavendish omluví a vyříkají si to mezi sebou.Naštěstí tahle diskuse nemá na průběh tůr žádný vliv.

2 11
možnosti
KD

To snad vypadá, že od vás za to sklidil pochvalu a že jste to posuzoval tak nějak ze sedla závodního kola.;-D

12 2
možnosti