Jakub Štvrtecký předává štafetu Tomáši Krupčíkovi během závodu v Oberhofu.

Jakub Štvrtecký předává štafetu Tomáši Krupčíkovi během závodu v Oberhofu. | foto: Petr Slavík, Český biatlon

Finišman Krupčík: Ani nevím, kdy jsme naposled udělali podobný výsledek

  • 6
Oberhof (Od našeho zpravodaje) - Až se tomu nechtělo věřit. Že čeští biatlonisté budou bojovat o stupně vítězů v nedělní štafetě v Oberhofu? Po současných výsledcích věc velmi nečekaná. Přesto se stala. České kvarteto Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký a Tomáš Krupčík obsadilo nakonec čtvrtou příčku. „A to je určitě super, zvlášť tady v Oberhofu,“ radoval se finišman Krupčík.

V cíli jste zaťal pěst. Hodně vás výsledek potěšil?
Nešlo odolat. Nepamatuju si, kdy naposledy jsme udělali podobný výsledek (Bylo to v Oslu v únoru 2015). Čtvrté místo je určitě supr, obzvlášť tady v Oberhofu, kde ty podmínky jsou opravdu těžké.

Pršelo, do toho poryvy větru a špatná viditelnost. Pro vás s čočkama nic moc podmínky.
Šel jsem do toho závodu trochu s obavami poté, co jsem tady loni při štafetě udělal asi pět trestných kol. Ale snažil jsem se na to nemyslet a soustředit se na to, co mám natrénované. Povedlo se to.

Celý tým zaslouží pochvalu. Nepovedla se jen jedna střelba Michala Krčmáře, kdy musel kroužit po trestném kole.
Jsem naprosto spokojený. Klukům i mě se to povedlo. To jedno trestné kolo si myslím, že v dnešním závodě nic neznamenalo. Chybovalo se opravdu hodně. To počasí si s tím pořád hraje. Celý tým si zaslouží pochvalu za to, jak jsme to dneska zvládli.

Nepokukoval jste i po třetím místu?
No toho, kdo jel na třetím místě, jsem už skoro celé poslední kolo neviděl.

A předtím?
Ne, to ne. Umístění jsem měl v hlavě až v posledním kole. Do té doby jsem se soustředil na tu střelnici a bylo mi jedno, na jaké pozici zrovna jedu.

Je to velké povzbuzení, že?
Pro mě určitě. Po tom nevydařeném sprintu jsem se dneska na lyžích cítil výrazně líp. Doufám, že to vydrží i do Ruhpoldingu. Slyšel jsem, že tam mají obrovské záplavy sněhu, tak snad tam bude i lepší počasí, mohlo by vykouknout sluníčko. Těším se.

Celý tým by to teď mohlo nakopnout.
Určitě. Teď bude lepší nálada a všechno půjde hladčeji. 


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)