Reportáž skončila 9. 12. 2018 12:34

SP v biatlonu v Pokljuce: stíhací závod mužů na 12,5 kilometru

Závod ve slovinské Pokljuce komentuje Michal Koubek.

Do startu zbývá ještě 5 minut, připomeňte si, jak probíhal sprint.

Johannes Bö ovládl sprint. Přesný Krčmář se blýskl desátým místem

přečíst článek
Český biatlonista

Původně měl ještě odstartovat Michal Šlesingr. Trenéři se ho však rozhodli z důvodu nemoci, se kterou se potýká od přípravy, pošetřit. Nastoupí tedy až v Hochfilzenu.

Český biatlonista

Z českých závodníků na tom bude nejlépe Michal Krčmář, který odstartuje jako desátý, 43 vteřin za Johannesem Böem. S dvacítkou vyjede Ondřej Moravec s odstupem 1 minuty a 6 vteřin. Poslední z českých závodníků odstartuje s číslem 50 Tomáš Krupčík se ztrátou téměř 2 minut na Böa.

Až s číslem 24 a odstupem 1 minuty a 12 vteřin se na start postaví obhájce celkového vítězství ve Světovém poháru z minulé sezony Francouz Martin Fourcade. O šest míst později bude startovat Arnd Peiffer z Německa. S číslem 35 bude startovat Ital Windisch, se 40 Němec Simon Schempp.

Do mužské „stíhačky“ nastoupí závodníci v pořadí, které odpovídá umístění v předešlém sprintu. Ten vyhrál Nor Johannes Bö, jenž tedy bude startovat jako první. O 16 vteřin později se na trať pustí dvojice Francouz Guigonnat - Rus Loginov. Po nich bude následovat skupina šesti závodníků vedená starším bratrem Johannese Böa Tarjeiem.

Program Světového poháru ve slovinské Pokluce se pomalu chýlí ke svému konci. Ještě předtím než se biatlonový kolotoč přesune do rakouského Hochfilzenu, čekají na biatlonisty závěrečné stíhací závody. Od 11:45 nastoupí muži, ve 14:45 ženy. Obě souteže můžete sledovat v našich podrobných přenosech.

Krásné nedělní dopoledne, vítejte u podrobné online reportáže.

Pravidla závodu: Šedesát biatlonistů startuje v časových rozestupech na základě výsledků z předchozího sprintu. Na 12,5 kilometrech se střílí čtyřikrát, nejprve dvakrát vleže, poté vestoje. Chyba na střelnici znamená trestné kolo.

Závod začíná ve slovinské Pokljuce v neděli v 11.45 hodin SEČ.