Reportáž skončila 21. 12. 2018 18:48

SP v biatlonu v Novém Městě: sprint žen na 7,5 kilometru

Závod v Novém Městě na Moravě komentuje Michal Koubek

Česká biatlonistka

Puskarčíková na druhé střelbě opět jednou chybovala a zatím jí patří 3. příčka se ztrátou 1 minuty a 5 vteřin na V. Semerenkovou z Ukrajiny.

Česká biatlonistka

V závodě je i druhá Češka - Veronika Vítková.

Zatím rychlé Fince patří osmá pozice s odstupem 13 vteřin na Öbergovou.

Na jedno trestné kolo musí na stejné položce Mäkäräinenová.

Na první místo se po „ležce“ posunula Švédka Öbergová.

Finka Mäkäräinenová projíždí prvním mezičasem s náskokem 2 vteřin na Francouzku Braisazovou. Třetí je průběžně Němka Hildebrandová.

Na trať vyjela Slovenka Fialková i Němka Hinzová.

Čistě odstřílela Němka Herrmannová i Norka Solemdalová.

Česká biatlonistka

Puskarčíková po sobě nechala jeden nesestřelený terč a musí na jedno trestné kolo. Po odjezdu ztrácí 35 vteřin na Semerenkovou.

Do závodu vstoupila Finka Mäkäräinenová.

Italka Gontierová zaznamenala na první střelbě dvě chyby a musí na dvě kolečka. Ukrajinka V. Semerenková zastřílela čistě a jde na první místo.

Česká biatlonistka

Puskarčíková ztrácí na prvním mezičase na Hermannovou 3,7 vteřiny.

Ale zpět na start. Tam totiž odstartovala Němka Hermannová, Švédka Nilssonová a Švýcarka Gasparinová.

Na prvním mezičase, který je ve vzdálenosti 0,9 kilometru je zatím nejrychlejší V. Semerenková z Ukrajiny. Rozdíly však nejsou velké.

Česká biatlonistka

Za mohutného potlesku vjíždí na trať i Eva Puskarčíková.

Teď už je na startu i Francouzka Bescondová, po ní Ruska Vasněcovová.

Je odstartováno!

Do startu zbývají poslední minuty. Japonka Maedaová, která pojede jako první, je připravena. Po ní pojede Italka Gontierová a Ukrajinka Semerenková.

Tribuny na hlavním stadionu se už zaplnily. V Novém Městě padá poměrně hustě sníh, bude velmi důležité, jak budou mít závodnice namazané lyže.

21.prosince 2018 v 17:13, příspěvek archivován: 21.prosince 2018 v 17:18

It's still snowing hard in #NMNM18 but the atmosphere is HOT and the czech ladies will have a big crowd behind them! https://t.co/KgnlBh38y6

Po zdravotních problémech se vrací Němka Laura Dahlmeierová, která pojede s číslem 84., tedy jedno místo před Češkou Charvátovou.

Největší favoritkou bude Finka Kaisa Mäkäräinenová, která poběží s číslem 19. Italka Dorothea Wiererová, vedoucí závodnice Světového poháru, vyběhne jako 39. Slovenka Anastasia Kuzminová se představí s číslem 52, její krajanka Paulina Fialková pak s 25.

Včerejší mužský sprint, ve kterém se z českých biatlonistů umístil nejlépe Michal Krčmář, si můžete připomenout v našem zpravodajském článku.

Češi ve sprintu v Novém Městě chybovali. Nejlépe dojel Krčmář

přečíst článek
Česká biatlonistka

Program Světového poháru v Novém Městě na Moravě pokračuje sprintem žen. V něm se představí i čtveřice českých zástupkyň. S číslem šest na trať vyjede Eva Puskarčíková, po ní bude následovat Veronika Vítková (35), Markéta Davidová (47) a Lucie Charvátová (85). Jessica Jislová se z důvodu nemoci na start nepostaví.

Krásný páteční podvečer, vítejte u podrobné online reportáže ze sprintu žen.

Popis závodu: Biatlonistky do sprintu startují v 30vteřinových intervalech. Na 7,5 kilometrech je čekají dvě střelecké položky – nejprve vleže, poté vestoje. Chyba na střelnici znamená 150 metrů navíc na trestném kole.

Závod začíná v pátek v 17.30 hodin.