Reportáž skončila 16. 12. 2018 12:35

SP v biatlonu v Hochfilzenu: štafeta žen na 4x6 kilometrů

Závod v rakouském Hochfilzenu komentuje Michal Koubek.

Na prvním místě stejně. Kuzminová vypálila všechny své rány přesně a jede s náskokem 8 vteřin na Němku Preussovou. Třetí je Švédsko.

Kuzminovou těsně následuje Švédka Brorssonová. S odstupem tří vteřin jede Němka Preussová, čtvrtá je se ztrátou osmi vteřin Ukrajinka Semerenková. Jak bude pořadí vypadat po střelbě?

Na první místo se už dostala Slovenka Kuzminová.

Na předávce je pořadí následovné: 1. Itálie, 2. Německo, 3. Slovensko, 4. Švédsko, 5. Ukrajina. Česká republika předávala až na 18. místě.

Vittozziová dohnala své soupeřky a už je na prvním místě. Dobře jede i Slovenka Paulina Fialková, která jede na čtvrté pozici.

Čelo závodu se pomalu, ale jistě, začíná trhat. První je dvojice Hinzová - Merkušná. Třetí je Italka Vittozziová, která ztrácí 4 vteřiny.

Česká biatlonistka

Puskarčíková opouští „stojku“, na které opět dvakrát chybovala, na 19. místě. Na vedoucí Německo ztrácí Češka už přes jednu minutu.

Na výjezdu z druhé střelecké položky je nejrychlejší Němka Hinzová, kterou následuje Ukrajinka Merkušná.

Česká biatlonistka

Puskarčíková si polepšila o jedno místo a na druhou střelbu přijíždí na 18. příčce.

Na kvótě 3,2 kilometru je první Vittozziová s náskokem 4 vteřin na Švédku Perssonovou. Čtvrtá je Ruska Pavlovová.

Česká biatlonistka

Střelecká položka se vůbec nepovedla české reprezentantce. Puskarčíková  dvakrát chybovala a propadla se až na 19. místo s odstupem 32 vteřin na první Itálii.

Italka Vittozziová odstřílela nejpřesněji a nejrychleji a jede na prvním místě. Druhé je Švédsko, třetí je Rusko

Na druhém mezičase se před Francii posunulo Švédsko. Puskarčíková si stále drží stejné umístění. Teď už se ale závodnice blíži na první střelbu.

Česká biatlonistka

Eva Puskarčíková jede na šesté příčce. Na čelo ztrácí necelé tři vteřiny.

Na prvním mezičase je nejrychlejší stále Německo, druhá je Itálie, třetí Francie. Rozestupy jsou však velmi malé.

Vedení se ihned chopila Německá štafeta, za ní následuje Itálie.

Je odstartováno!

Závodnice už jsou připraveny ve stopě. Start bude za malou chvíli.

V předchozích dnech v Hochfilzenu biatlonistům počasí přálo. Dnes však v rakouském středisku poletuje sníh a je lehká mlha.

16.prosince 2018 v 11:08, příspěvek archivován: 16.prosince 2018 v 11:09

With a light snowfall changing the conditions a little from the past two days, women will have to adapt quickly to bring their team to the podium of the first relay of the season #HOC18 https://t.co/rMpnR1j8lp

Na dobré umístění si budou jistě myslet i Francouzky, které pojedou ve složení Chevalierová, Simonová, Aymonierová a Bescondová.

Největšími favoritkami budou Italky, které budou reprezentovat Vittozziová, Rungaldierová, Wiererová a Sanfilippová. Velmi silný tým budou mít také Němky, za které pojedou Hinzová, Preussová, Horchlerová a Herrmannová.

Česká biatlonistka

Veronika Vítková zajela v předešlém stíhacím závodě svůj nejlepší výsledek sezony. Potvrdí zlepšenou formu i dnes? Jak závod hodnotila se dozvíte v našem článku.

Radost Vítkové, posun o jedenáct míst. I na finiš jsem si věřila, říkala

přečíst článek
Česká biatlonistka

V soutěži se představí celkem 22 týmů. České kvarteto pojede v závodě s číslem 10 a budou jej reprezentovat tyto závodnice: Eva Puskarčíková, Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Veronika Vítková.

Program druhé zastávky Světového poháru se pomalu chýlí ke konci. Ještě předtím, než se závodníci přesunou do Nového Města na Moravě, čekají na ně štafety. Od 11:15 se na start postaví ženy, od 14:00 muži. Oba závody můžete sledovat v podrobných online reportážích.

Krásné nedělní dopoledne, vítejte u online reportáže.

Popis závodu: Na čtyři biatlonistky čeká šest běžeckých kilometrů a dvě střelby – nejprve vleže, poté vestoje. Proti individuálním závodům zde chyba neznamená automaticky trestné kolo, ženy mají k dispozici tři náhradní náboje. Když je vyčerpají, každá další chyba znamená 150 metrů navíc na trestném kole.

Závod začíná v rakouském Hochfilzenu v neděli v 11.15 hodin SEČ.