Markéta Davidová

Markéta Davidová | foto: Petr Slavík, Český biatlon

Davidová a spol. zakončí biatlonovou sezonu v Jablonci

  • 0
Nejlepší čeští biatlonisté se po roce opět představí doma v Jablonci. Ve středu od 16.30 je tu na programu mistrovství republiky s exhibicí, které definitivně zakončí letošní sezonu.

Fanoušci v areálu Břízky uvidí vítězku sprintu Světového poháru v Anterselvě Markétu Davidovou i další aktéry Světového poháru a účastníky mistrovství světa Veroniku Vítkovou, Michala Krčmáře, Ondřeje Moravce či Tomáše Krupčíka.

Síly s nimi na okruhu v Jablonci změří i junioři Jakub Štvrtecký, Vítězslav Hornig či Petra Suchá, medailisté z mistrovství světa dorostu Tereza Voborníková s Jakubem Kociánem, chybět nebudou ani talentovaní účastníci Evropského olympijského festivalu mládeže a univerziády.

Na programu jsou závody v supersprintu. Fanoušci biatlonu, kteří chodí v Jablonci vždy v hojném počtu, uvidí nejprve rozjížďky a nakonec dva finálové závody v kategoriích žen a mužů, ve kterých už se bude bojovat o mistrovské tituly.

Finále se pojedou na čtyři položky, přičemž závodníci budou mít k dispozici celkem šest náhradních nábojů.

„Ty budou moci využít během střelby kdykoliv v průběhu finále. Pokud závodník některý z terčů netrefí a už bude mít náhradní náboje vystřílené, musí absolvovat penalizaci v podobě čekacího boxu nebo trestného kola,“ vysvětlil sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář.

„Supersprinty jsou dramatické závody. Navíc bude zajímavé sledovat, jak si naše nastupující generace povede v porovnání se závodníky A týmu,“ dodal Rybář.


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)