Ondřej Moravec spěchá ze střelnice, za ním běží Francouz Martin Fourcade.

Ondřej Moravec spěchá ze střelnice, za ním běží Francouz Martin Fourcade. | foto: Petr Slavík, Český biatlon

V Raubiči i s Fourcadem. Nejatraktivnější ME v historii, říká Moravec

  • 35
Evropský šampionát v biatlonu bývá obvykle vrcholem pro závodníky z IBU Cupu, letos se však v běloruském Raubiči objeví hodně zvučná jména. Třeba i sedminásobný vítěz Světového poháru Martin Fourcade z Francie, jehož sokem bude také Ondřej Moravec či dvojnásobný olympijský medailista z Pchjongčchangu 2018 Sebastian Samuelsson ze Švédska.

„Myslím, že to bude nejatraktivnější evropský šampionát v historii,“ řekl na webu českého svazu Moravec, kterého ve středu 20. února čeká vytrvalostní závod.

Od středy do neděle jsou na programu ME vytrvalostní závody, smíšené štafety (dvojic a čtveřic), sprinty a stíhací závody.

Moravec stejně jako Fourcade a další biatlonisté dal před nedávnými Světovými poháry v Kanadě a USA přednost přípravě a nyní se vrací do závodů. „Evropu beru hodně vážně. Chci se tam ukázat,“ naznačil trojnásobný olympijský medailista, že účast na ME pro něj není jen příprava na světový šampionát, který začne 7. března v Östersundu.

I Moravec kdysi začínal sbírat zkušenosti právě na kontinentálním šampionátu. Je čtyřnásobným juniorským mistrem Evropy a mezi dospělými na ME startoval naposledy před 11 lety v Novém Městě na Moravě, kde byl členem bronzové štafety mužů.

Dále se představí Jakub Štvrtecký, Adam Václavík, Ondřej Hošek, Milan Žemlička, Ludmila Horká, Lucie Charvátová, Jessica Jislová a Anna Tkadlecová.

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)