Česká biatlonistka Jitka Landová na střelnici.

Česká biatlonistka Jitka Landová na střelnici. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Landová získala na MS v biatlonu na kolečkových lyžích zlato a stříbro

  • 0
Slavila třiadvaceté narozeniny a odměnila se náramně. Česká reprezentantka Jitka Landová získala na víkendovém mistrovství světa v biatlonu na kolečkových lyžích v italském Forni Avoltri zlato a stříbro.

Landová v den svých narozenin dojela druhá ve sprintu na 7,5 kilometru o necelých dvanáct vteřin za Italkou Dorotheou Wiererovou. "Dala jsem si parádní dárek," řekla spokojená Landová serveru biatlonové federace IBU.

V neděli pak využila faktu, že Italky do stíhačky nenastoupily. Vyrazila na trať první a závod na 10 km jasně ovládla. O triumf ji nepřipravily ani čtyři chyby na závěrečné střelecké položce vstoje. "Chtěla jsem závod udělat zajímavějším," smála se. Ve stíhacím závodu dojela šestá další česká biatlonistka Barbora Tomešová.

Tři medaile přidali čeští junioři. Tomáš Vojík se stal na kolečkových lyžích mistrem světa ve sprintu i stíhačce a spolu s Jessikou Jislovou, Pavlou Šaldovou a Adamem Václavíkem doběhl v roli finišmana pro stříbro ve smíšené štafetě.

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)