Garabík nemůže pořádně dýchat

Oberhof - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) - Před závodem biatlonových štafet se tvářil zamyšleně. Petr Garabík je na mistrovství světa v Oberhofu v české partě nejstarší a nejzkušenější. Právě on rozjel štafetu, která dojela osmá. "To považuju za výborný úspěch," řekl čtyřiatřicetiletý závodník z Jablonce nad Nisou.
Vicemistr světa v závodě hlídek a druhý ze Světového poháru v Ruhpoldingu, však s výsledky na šampionátu spokojený není.
 
"Štafeta byla příjemnou tečkou za mistrovstvím. Určitě jsem se trošku chytil. Ale oslavy pořádat nebudu, protože se mi to tady vůbec nepovedlo," řekl Garabík, hecíř výpravy, jenž je v národním týmu už čtrnáctou sezonu.
 
Garabík má nyní v Německu potíže s dýcháním. "Proto jsem před závody vypadal tak zaskočeně. Věděl jsem, že se mi špatně dýchá a nejezdím tady dobře. Mám naražené žebro, které mě tlačí," povzdychl si.
 
Průběh závodu po předávce Tomáši Holubcovi dlouho sledoval z dojezdového prostoru. "Je jedno jestli předáte druhý nebo desátý," řekl k vývoji klání. "Jen jsem nechtěl udělat velkou ztrátu, což se mi povedlo," našel důvod ke spokojenosti.
 
Perfektně zvládl střelbu, obě položky měl bezchybné, na pět pokusů. "Střelba v rytmu, jak by to mělo být," pochvaloval si. Třebaže vyjížděl až z druhé startovní řady, držel českou štafetu na prvním úseku mezi nejlepšími.
 
"No, poslední kolo jsem toho měl plné zuby. Naštěstí se úvodní stoupání nejelo na krev a já si síly trochu ušetřil a rozložil," dodal Garabík.

O závodě štafet čtěte ZDE

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)