V televizi, nebo ne? Duel mezi Novým Jičínem a Pardubicemi diváci v televizi nakonec neuvidí.

V televizi, nebo ne? Duel mezi Novým Jičínem a Pardubicemi diváci v televizi nakonec neuvidí. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Zmatky s ČT aneb Jak basketbalisté přelepovali už přelepené plakáty

  • 5
Odvolávám, co jsem odvolal, a slibuji, co jsem slíbil. Slova krále z pohádky Pyšná princezna připomíná počínání basketbalistů Unibonu Nový Jičín před sobotním čtvrtfinálovým utkáním Mattoni NBL s Pardubicemi. Ovšem Novojičínští jsou v tom nevinně.

"Měli jsme postaráno o práci i zábavu," řekl vedoucí novojičínských basketbalistů Milan Dvořák. Novojičínští se totiž minulý týden v úterý dozvěděli, že jejich domácí duel s Pardubicemi bude v televizi. Jenže po městě už měli vylepené plakáty s původním začátkem od 17 hodin...

Televizní čas

Čtvrtek 21. dubna, 15:32
Novojičínští basketbalisté dostávají od ředitele Mattoni NBL informaci, že utkání s Pardubicemi bude v sobotu od 15:00 hodin v televizi.

Pátek 22. dubna
Nechávají vyrobit přelepky na plakáty s novým časem zápasu a zajišťují rozhodčí a pořadatele na nově stanovený začátek.

Pondělí 25. dubna
Přelepují plakáty na 15:00 hodin.

Úterý 26. dubna, 11:00
Volá ředitel Matotni NBL, že se televizní přenos ruší. Zástupci klubu přelepují přelepené plakáty a zvou sudí a pořadatele na původní čas, tedy na 17:00 hodin.

"Hned jsme ale zařídili výrobu přelepek na plakáty a místo šmigrustu jsme jezdili po městě a začátek zápasu přelepovali," uvedl Milan Dvořák. A pak přišla situace jako z pohádky.

"Den nato jsme se dozvěděli, že se přenos ruší," povzdechl si Milan Dvořák. "Tak jsme znovu jezdili po Novém Jičíně a přelepovali už přelepené plakáty na původní čas." Jak vidět, problémy s Českou televizí letos nekončí.

Pořádná vlna nevole se na ni valila už při finále hokejové extraligy, kdy program ČT4 vysílal v přímém přenosu nic neřešící nezáživný fotbal Hradec Králové - Příbram místo utkání Třince s Vítkovicemi.

Další zklamání zažili příznivci sportu tento týden, kdy se rozjelo finále volejbalistů České Budějovice - Ostrava. Ani jedno utkání v televizi nebylo. V úterý místo toho běžel čtvrtfinálový duel ligy basketbalistů Prostějov - Opava.

Česká televize zveřejnila na svém teletextu, že nebude vysílat první dva finálové zápasy extraligy volejbalistů, jelikož domácí odmítli změnit začátky zápasů, přestože o tom měsíc předem věděli.

Českobudějovický manažer Zdeněk Scheichl to ale popírá. "O tom, že televize bude zápasy od nás vysílat, jsem se dozvěděl od režiséra České televize po našem postupu v Příbrami," řekl. To bylo pět dnů před startem finálové série.

Podle Budějovických hodlala televize zápasy vysílat od 15:45 hodin. "Jenže, to jsme už nemohli nic změnit," podotkl manažer Scheichl. "Měli jsme vysílané spoty, plakáty, všude jsme uváděli čas od 18 hodin." Aspoň že v sobotu od 15 hodin bude Česká televize vysílat čtvrté finálové utkání Ostravy s Českými Budějovicemi.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž