Zídek se zranil. Ale možná ještě naskočí

  • 6
Nymburk - Nymburská basketbalová parta živí naději, že v rozhodující části sezony ještě nadobro neztratila druhého nejlepšího střelce i doskakujícího hráče týmu Jiřího Zídka. Zranil se v závěru prvního finále, avšak oproti původním předpokladům by se do série bitev o mistra mohl vrátit. "Jeho koleno se lepší. Je možné, že nám pomůže," uvedl trenér Michl Ježdík.

Finále basketbalové ligy se stěhuje do Nového Jičína. Nymburk v sobotu využil domácího prostředí a po vítězství 101:86 vede 1:0 na zápasy.

Klíčovou postavou v sestavě hostů z Nymburka je třicetiletý pivot se zkušenostmi v NBA Jiří Zídek.

Pro něj skončil první duel smolně. V závěru si prošlápl koleno. Už má za sebou dvě odborná vyšetření u specialistů. "Rychle se to lepší, věřím, že do konce sezony ještě do sestavy naskočí," řekl nymburský kouč.

Vítěz Euroligy, Poháru NEBL, mistr Litvy, Německa a vicemistr Španělska má nařízený klid. Nymburští basketbalisté se vydají na Moravu až ve středu ráno, přesto reprezentační pivot zůstane doma. "Ve středu nenastoupí určitě, o víkendu také ne. Možná pak. Nechci předbíhat."

Pro trenéra je Zídkova absence nepříjemnou záležitostí, ztráta klíčového hráče je vždy bolavá. "Nesmíme plakat nad rozlitým mlékem. Zkoušeli jsme v přípravě jiné varianty a budeme muset hrát i bez něj. Očekávám vyrovnaný zápas v bouřlivé atmosféře. Tlak na rozhodčí bude eliminovat výkonnostní rozdíl mezi mužstvy," konstatuje Ježdík. Favoritem je jeho tým.

Nymburk dokázal všechny zápasy v této sezoně s Mlékárnou Kunín vyhrát. Na její palubovce 104:107 a 94:97. "Víme, že nás čeká těžké utkání. Ale ve finále ligy ani jiné být nemůže," dodal Michal Ježdík.

Druhé utkání finálové série, která se hraje na čtyři vítězná střetnutí začne ve středu v Novém Jičíně od 17.00.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž