Trutnovské basketbalistky na domácím přípravném turnaji.

Trutnovské basketbalistky na domácím přípravném turnaji. | foto: Vilém Fischl

Obrozený Trutnov oslavil první ligovou výhru, uspěl proti Slovance

  • 0
Povedené třetí kolo v Ženské basketbalové lize mají za sebou basketbalistky Trutnova, dokázaly uspět v Mladé Boleslavi, když porazily Slovanku 79:67.

Pro basketbalistky Trutnova je to první vítězství v sezoně po změnách, které se po loňské sezoně udály, navíc v prvních dvou kolech měl Trutnov nejtěžší možné soupeřky USK Praha a Hradec.

Do utkání lépe vstoupila Slovanka, která dokázala vyhrát první čtvrtinu o tři body 15:12. Trutnov ve druhé čtvrtině přidal a už do poločasu vedl 45:30. V druhém poločase svůj náskok ještě navyšoval a nakonec se mohl radovat z první výhry v sezoně.

Hlavním klíčem k úspěchu, byla úspěšná střelba za tři body. Hráčky Trutnova totiž v zápase dokázaly proměnit 11 pokusů. „Dařilo se nám trefovat se za tři body, proměňovat trestné hody, to byly ve spojení s rychlými protiútoky hlavní aspekty úspěchu,“ hodnotil utkání trenér Trutnova Petr Kapitulčin.

Nejlepší střelkyní týmu byla Andrea Vacková, která jich zaznamenala 20, k ní se přidala se 17 body Kateřina Hindráková.

„Vítězství je pro nás hodně důležité, pokud bychom ještě z následujících tří zápasů s BA Karlovy Vary, ve Strakonicích a s nováčkem MK Technic Brno dokázali vytěžit další a měli ze čtyř utkání tři vítězství, byl bych moc spokojen.“ dodal Kapitulčin.

Ve čtvrtém kole Trutnov doma v sobotu přivítá od 17.00 Karlovy Vary.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž