Blanka Sedláčková z Karlových Varů se tlačí do zakončení, brání ji Corin...

Blanka Sedláčková z Karlových Varů se tlačí do zakončení, brání ji Corin Adamsová ze Slovanky MB. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Vary netrefují. Aneb když se posila ze zámoří stane symbolem zmaru

  • 0
Zápasem plným paradoxů by se jistě dalo nazvat nedělní utkání 18. kola Ženské basketbalové ligy mezi domácími Strakonicemi a karlovarskou Lokomotivou. Přestože Jihočešky daly za první čtvrtinu pouze deset bodů, vedly o osm bodů. Lokomotivě totiž vstup do utkání hrubě nevyšel.

Ne, že by se karlovarské basketbalistky nesnažily. Obětavou hrou v obraně ke střelbě soupeře nepouštěly příliš často, jenže co je to platné, když sami dáte z dvaceti svých pokusů jeden jediný.

„Bránili jsme slušně, ale dát koš, to byl pro nás téměř nadlidský výkon. Začátek utkání ukazoval, že nad naším týmem leží psychická deka,“ říká k hrozivě vyhlížejícím statistikám v útoku manažer karlovarského klubu Roman Maleček.

Ve druhé čtvrtině se hra hostujícího týmu v útoku jako zázrakem zlepšila a náskok Strakonic se tak smrskl na jediný bod. Karlovarské naděje dané poločasovým skóre 23:22 však dlouho nevydržely a začátek třetí čtvrtiny vyzněl pro hosty z lázeňské metropole téměř stejně jako horror v úvodu zápasu.

Domácí basketbalistky díky tomu znovu odskočily Lokomotivě na desetibodové vedení, které Karlovy Vary přes znovu zlepšenou hru poslední čtvrtiny už nedokázaly vymazat. „Opět zbytečné ztráty a hlavně chybějící útočná odvaha,“ vypočítává důvody porážky Lokomotivy klubový šéf Maleček.

Do konce základní části zbývá odehrát už pouhá čtyři kola, a zatímco Strakonice mají osmou příčku pro play-off, Karlovy Vary míří do baráže. Nic na tom zřejmě nezmění ani nedávný průvan v klubu. Na místo hlavního kouče Tomáše Veselého se ze Slovenska vrátil před týdnem Ludovít Smačko a Maleček zkoušel narychlo sehnat také novou rozehrávačku, kterou poprvé zkoušel právě ve Strakonicích.

Ariel Thomasová byla sice s 11 body nejpilnější střelkyní týmu, zároveň ale také symbolem marnosti jejího útoku. Vždyť z pole minula dvanáct střel a na klíčovém postu poztrácela pět míčů. To pak týmu nepomůže ani padesát nastřádaných doskoků.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž