Andrea Ovsíková (u míče) z Hradce Králové jde do koše KP Brno.

Andrea Ovsíková (u míče) z Hradce Králové jde do koše KP Brno. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Hradec Králové čtvrtfinále zvládl hladce, čeká vyrovnané semifinále

  • 1
Žádné překvapení se nekonalo, favorizované basketbalistky Sokola Hradec Králové zvládly i třetí čtvrtfinálové derby s Lokomotivou Trutnov a zahrají si semifinále letošního ročníku nejvyšší soutěže. S pravděpodobností hraničící s jistotou je čeká KP Brno.

„Jsme rádi, že se nám to podařilo v nejkratším možném termínu, ač náš výkon v posledním zápase nebyl ideální,“ uvedl po výhře 78:52 Miroslav Volejník, prezident hradeckého klubu a zároveň asistent trenérky Ptáčkové.

„Po našem fantastickém výkonu v prvním zápase Trutnov ve druhém přitlačil. Teď se nám moc nedařilo, nešla nám střelba, v prvním poločase jsme nedali z deseti trojkových pokusů ani jeden koš,“ přiznal.

I tak Hradec do semifinále postoupil jasně, soupeřem mu v něm bude nejspíš KP Brno, půjde o souboj druhého se třetím po základní části soutěže. „Jde o velice kvalitní tým, se kterým máme letos v lize vyrovnanou bilanci, takže se dá očekávat vyrovnaná série,“ řekl Volejník.

Boj o finále by měl začít ve středu v Hradci, opět se bude hrát na tři vítězství a pořadatelství se bude měnit po každém utkání.

Na rozdíl od Hradce pro Trutnov letošní sezona skončila. „I přes střelecké trápení některých opor jsme se v posledním zápase dlouho drželi, ale dva výpadky nás připravily o lepší výsledek,“ uvedl trutnovský trenér Petr Kapitulčin. Obhájkyně bronzových medailí z loňského ligového ročníku letos skončily na sedmém místě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž