Trenéři karlovarských basketbalistek David Zdeněk (vlevo) a Josef Primus dávají pokyny v duelu s reprezentací České republiky

Trenéři karlovarských basketbalistek David Zdeněk (vlevo) a Josef Primus dávají pokyny v duelu s reprezentací České republiky | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Za sparingpartnerky nebyly. Varské basketbalistky zdolaly dvě reprezentace

Pouhé sparingpartnerky? Ale kdeže. Basketbalistky karlovarské Lokomotivy se do takové role samy pasovaly před mezinárodním turnajem reprezentací v KV Areně. A nakonec překonaly samy sebe.

Po jasné porážce od českých reprezentantek 49:87 si v sobotu vyšláply na reprezentační výběr Tuniska.

V duelu Karlových Varů s Tuniskem ještě po třech částech vedly Afričanky o tři, ale v poslední kvartě se položily. "Stejně jako v utkání s domácí reprezentací přidaly naše hráčky na obrátkách, zlepšily obranu a v druhé části hry tuniské hráčky přehrály."

"Naše družstvo povolané na tento turnaj na poslední chvíli nastoupilo nekompletní, v sestavě s několika testovanými hráčkami a mělo za sebou jen několik společných tréninků," říká manažer karlovarských basketbalistek Roman Maleček.

Jitka Eisnerová z Karlových Varů zakončuje v duelu s českými reprezentantkami, přihlížejí Kateřina Elhotová (vpravo) a Kateřina Bartoňová

Jitka Eisnerová z Karlových Varů

Lenka Větrovcová z Karlových Varů

Lenka Větrovcová z Karlových Varů

Trenérské duo David Zdeněk, Josef Primus celý víkend testovalo dvě rozehrávačky ze Slovenska, pětadvacetiletou Dagmar Chlebovcovou (naposledy Nitra) a dvacetiletou Nikolu Kovalovou (naposledy Košice), dále jednadvacetileté křídlo Šárku Pospíšilovou (Strakonice) a dvacetileté křídlo Anetu Půlpánovou (Hradec Králové).

Chlebovcová hrála jen v pátek, Kovalová ve dvou zápasech. To se také projevilo hned od počátku utkání s českými reprezentantkami, kde tento fakt spolu s nervozitou na rukách karlovarských hráček určil jasný ráz, jak bude zápas probíhat.

"Poločasové vedení reprezentace o třicet bodů se však v druhé půli přece jen díky zlepšené střelecké potenci a výkonu našich děvčat již tak zdaleka nenavyšovalo, a tak konečný výsledek byl asi spravedlivým vyjádřením sil," míní Maleček.

V reprezentačním dresu se po dlouhé době do Karlových Varů vrátily, i když jen na krátkou dobu, Alena Hanušová a Kateřina Zohnová, které na západě Čech prožily svůj ligový debut.

Česká reprezentantka Kateřina Zohnová (vlevo) je bráněna Jitkou Eisnerovou z Karlových Varů

Česká reprezentantka Kateřina Zohnová (vlevo) je bráněna Jitkou Eisnerovou z Karlových Varů

"Už dlouhou dobu jsem tu nebyla, jsem ráda, že jsem mohla přijet. Hala je krásná, hraje se v ní super, a až přijde hodně lidí a bude atmosféra, bude to vynikající. Jestli tady budu v říjnu hrát? To bych nerada předbíhala," svěřila se Kateřina Zohnová.

Z tribuny českou reprezentaci po všechny tři dny bedlivě sledovala Tereza Brantlová. Rodačka z Kraslic, která naposledy hrála ve Španělsku v La Seu d´Urgell, v současné době doma užívá volna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž