Vyšehrad je blízko vyřazení

  • 5
Praha, Zlín - Není to tak dávno, co se pražský basketbal pyšnil třemi zástupci v nejvyšší soutěži mužů: o titul bojovali USK, Sparta i hráči Vyšehradu. Ale dnes? Muži Sparty zkrachovali, Vyšehrad hraje druhou ligu. A na postup to nevypadá: ve čtvrtfinálové sérii se Zlínem prohráli Pražané na hřišti soupeře oba úvodní zápasy.

K postupu jsou třeba tři vítězství. "Budeme se snažit ukončit sérii už ve třetím zápase," říká sebevědomě trenér Zlína Željko Živkovič. "Ale my vám doma nedáme nic zadarmo," upozornil kouč Vyšehradu Jan Ulrych.

V základní části získali oba soupeři stejný počet bodů, Zlín začínal doma jen díky lepším vzájemným zápasům. Jenže čtvrtfinálové duely skončily jasně: Vyšehrad si z Moravy odváží porážky 79:62 a 78:58.

"Odehráli jsme dobrá utkání. Bohužel nemáme takovou morální sílu, abychom za nepříznivého stavu otočili utkání," uznal kouč Vyšehradu Ulrych.

Naopak dobrou výchozí pozici má jiný druholigový klub z hlavního města, Sokol pražský. Ten ve čtvrtfinále proti Chomutovu zatím vede 2:0 na zápasy.

Odvetné duely obou sérií se hrají tuto sobotu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž