Rudy Gobert (vlevo) a Donovan Mitchell z Utahu se radují z povedené akce.

Rudy Gobert (vlevo) a Donovan Mitchell z Utahu se radují z povedené akce. | foto: Rob Gray-USA TODAY SportsReuters

Vyléčení, ale obezřetní. První pacienti z NBA se koronaviru zbavili

  • 7
Obě hvězdy z basketbalového Utahu - Rudy Gobert a Donovan Mitchell - i nakažení zaměstnanci klubu se koronaviru zbavili a už nemusí být v izolaci. Pozitivní test pivota Goberta vedl 11. března k přerušení NBA, následně se infekce prokázala i u Mitchella.

Podle vyjádření klubu už Gobert, Mitchell ani nikdo další z dříve nakažených nepředstavuje podle posledních kontrol hrozbu pro své okolí. Nemusejí už proto dodržovat přísnou izolaci. 

I po skončení dvoutýdenní karantény ale mají stejně jako ostatní lidé v současné situaci omezit na minimum sociální kontakty a ven vycházet pouze v naléhavých případech.

Už ve čtvrtek oznámil své vyléčení další nakažený basketbalista - Christian Wood z Detroitu. Čtyřiadvacetiletý hráč Pistons, u něhož se nákaza prokázala 15. března, se podle svého manažera cítí výborně a zcela zdráv.

Marcus Smart z Bostonu

Kevin Durant z Brooklynu

Christian Wood (v bílém) z Detroitu

Wood byl celkově třetím basketbalistou NBA, u něhož se koronavirus prokázal. V izolaci byl od 11. března. Koronavirus se mezitím potvrdil u dalších hráčů z celkem sedmi klubů, o své i nemoci veřejnost informovali Kevin Durant z Brooklynu a Marcus Smart z Bostonu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž