Vítečková takový rozdíl nečekala

Brno - Jen patnáct minut se včera potvrzovaly prognózy, že ženskou basketbalovou ligu po letech čeká vyrovnané finále. Od půlky druhé čtvrtiny ale domácí Gambrinus Brno soupeře z USK Praha převálcoval a na konci prvního zápasu série svítil na tabuli obvyklý rozdíl: 89:59 pro Gambrinus.

"Že to bude o třicet, to jsem nečekala," divila se pak i Eva Vítečková, s 22 body nejlepší střelkyně Brna.

Opravdu jste nepočítala s tím, že USK tak přejedete?
Asi ne. Protože nám Nolanová přijela teprve před dvěma dny, dlouho jsme s ní nehrály, nevěděly jsme, jak nám to půjde. Ze začátku se nám navíc nedařila střelba, v obraně to nebylo nic moc. Ale ve druhém poločase jsme daly pár rychlých protiútoků, začaly jsme hrát v obraně a měly jsme mnohem lepší úspěšnost. Pak už jsme ten třicetibodový rozdíl udržovaly, kdybychom pokračovaly v koncentraci dál, tak to skončí mnohem víc. Ale možná jsme šetřily síly na další zápasy.

Ze začátku vám ale střelba moc nešla, čím to bylo?
Jak to mám vědět? Jsou dny, kdy se daří, a jsou dny, kdy se nedaří. Letošní sezona je právě taková, že jednou se nám daří super, podruhé ne.

Nebyly jste třeba trochu nekoncentrované?
To si nemyslím. Spíš jsme si to potřebovaly trochu oťukat.

Čím to, že potom vám začaly padat koše prakticky z každé střely?
Asi jsme zjistily, že to jde. Nám pomůže, když hrajeme dobře v obraně, přidá se pár rychlých protiútoků a pak ty body hrozně rychle naskáčou.

Dá se čekat, že v Praze přehrajete USK podobným způsobem?
To určitě ne. Budou doma, budou mít podporu fanoušků, určitě budou mít lepší úspěšnost střelby. My budeme muset začít od nuly, i když si budeme věřit víc než před dnešním utkáním. Doufám, že po dalších dvou zápasech to bude hotové.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž