Krejčí v posledním utkání přípravy zaznamenal svůj první blok v novém dresu.

Krejčí v posledním utkání přípravy zaznamenal svůj první blok v novém dresu. | foto: Profimedia.cz

Krejčímu v generálce přibyly minuty. Westbrook zkusil lavičku, pak se zranil

  • 6
V prvním ze čtyř zkušebních utkání Atlanty před novou sezonou NBA basketbalista Vít Krejčí vůbec nenastoupil. Ve druhém dostal deset minut, v následujícím pouhé čtyři. Největšího vytížení se nováček v dresu Hawks dočkal v závěrečném zápase přípravy, v němž na palubovce strávil 15 minut. Rozehrávač Los Angeles Lakers Russell Westbrook, který začal utkání na lavičce, nedohrál kvůli zranění zadního stehenního svalu.

Dvaadvacetiletý český reprezentant při svém třetím startu v novém angažmá zapsal tři body za jednu proměněnou trojku z pěti pokusů a tři asistence.

Krejčí, jenž je po odchodu Tomáše Satoranského do Barcelony jediným Čechem v elitní zámořské lize, vyrovnal své dosavadní bodové maximum z premiérového zápasu v dresu Hawks.

Shrnutí přípravného utkání mezi New Orleans a Atlantou:

Atlanta nakonec podlehla New Orleans 111:120 a po návratu z přípravného turné ve Spojených arabských emirátech prohrála i druhý zápas. V Abú Zabí Hawks dvakrát porazili Milwaukee, ve čtvrtek v USA nezvládli utkání s Clevelandem.

Nočními zápasy oficiálně skončila příprava na nový ročník NBA, který se rozehraje v noci z úterý na středu. Atlanta do nové sezony vstoupí o den později.

Komplikace pro Lakers

Westbrook v pátečním utkání proti Sacramentu nastoupil poprvé od své nováčkovské sezony v roli náhradníka, během pěti minut v první čtvrtině neproměnil ani jednu z dvou tříbodových střel a dopustil se dvou ztrát.

Shrnutí přípravného utkání mezi Lakers a Kings:

Lakers prohráli v Sacramentu vysoko 86:133. Jejich hlavní hvězda LeBron James dal za 20 minut na hřišti 12 bodů.

Nejužitečnější hráč NBA z roku 2017 a devítinásobný účastník Utkání hvězd Westbrook se po minulé sezoně rozhodl uplatnit opci a zůstat v Lakers. V posledním roce pětileté smlouvy má zaručený příjem 47,1 milionu dolarů (přes miliardu korun).

Lakers vstoupí do nového ročníku v úterý zápasem proti obhájcům titulu Golden State Warriors.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž