Stephen Curry z Golden State slaví úspěšnou střelu.

Stephen Curry z Golden State slaví úspěšnou střelu. | foto: AP

Curry je zase v ráži, trefuje střely čtyřbodové i 5000dolarové

  • 4
Tvrdil tady někdo, že to Stephenu Currymu nejde, že se snad střelecky trápí? Určitě ne. Ikona kalifornských Golden State se v roce 2017 zase dostala do ráže. V sobotním duelu NBA proti Brooklynu necupovala rekordy, zato bylo vidět, jak ji basketbal zase baví.

Warriors si se slabými Brooklyn Nets poradili 112:95 a už v únoru si zajistili umístěnku v play-off. A i když letos sotva zopakují loňský rekord 73 výher za základní část (nesměli by prohrát už ani jedenkrát), v NBA nadále kralují.

Vlastně se zdá, že jim pomalejší rozjezd prospívá. Místo mnoha zajíců nahánějí jenom jednoho. A ten lov vyvrcholí až v červnu.

Také samotný Curry působí uvolněně. Přeměřování údů s hvězdnou posilou Kevinem Durantem se nekoná. Oba už doma prestižní ocenění pro nejužitečnějšího hráče soutěže mají, Curry dokonce dvě.

Letos souboj o sošku por MVP nechávají jiným. Jamesi Hardenovi, Russellu Westbrookovi, LeBronu Jamesovi, Isaiahu Thomasovi, Kawhimu Leonardovi...

Také rekordní trojkopalba minulého ročníku se nezopakuje. Těch naprosto bezprecendentních 402 trojek tentokrát Stephen Curry rozhodně nedá. No a co?

Hlavním úkolem Warriors před play-off bude udržet týmovou pohodu. A v tom by asi nemusel nastat zádrhel.

Tak třeba v sobotu si to publikum i samotní hráči Golden State užili. Brooklyn nechávali Warriors skoro celý první poločas na dostřel - aby tuto část hry završili desetibodovou sérií, která vlastně rozhodla i o konečném vítězi.

Curry si do poslední sekundy celé čtyřiadvacetiminutovky schoval čtyřbodovou akci, už svou čtvrtou v tomto ročníku. Po rychlém protiútoku proměnil asistenci od Andreho Iguodaly a z trestného hodu pak potrestal faul Spencera Dinwiddieho.

Curryho čtyřbodová akce

A ještě si během utkání stihnul zablbnout o time-outu. Zahalen do ručníku odběhl od lavičky, aby při vložené divácké soutěži pomohl fanynce k trefě za 5 000 dolarů.

Ale stálo to za to.

Curryho trefa za 5 000

Tahle show se podařila.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž