Petra Kulichová (vlevo) a Eva Vítečková z USK Praha brání brněnskou soupeřku Louice Halvarssonovou.

Petra Kulichová (vlevo) a Eva Vítečková z USK Praha brání brněnskou soupeřku Louice Halvarssonovou. | foto: Lukáš Bíba, MF DNES

Vicemistryně se vrací. Do Karlových Varů přijíždějí hvězdy pražského USK

  • 0
Po téměř dvou měsících se namísto svého, pro mnohé životního úspěchu vrací basketbalové vicemistryně světa. Avšak bez strůjce zázraku, trenéra Lubora Blažka. V pátek od 19.30 hodin se v hale Lokomotivy v Jízdárenské hraje utkání Excelsior ŽBL BK Lokomotiva Karlovy Vary ZVVZ USK Praha.

Eva Vítečková, Kateřina Elhotová, Markéta Bednářová, Tereza Pecková, Michaela Ferančíková, Petra Kulichová, Edita Šujanová. Dvě třetiny stříbrného týmu jsou základem pražského USK.

Vicemistr ligy a účastník Euroligy, v níž ve středu smázl Galatasaray Istanbul 84:56, je v letošní sezóně plné jmen, která budí respekt nejen v Čechách, ale v celé Evropě, sami posuďte.

Kromě sedmi vicemistryň světa, dvě hráčky WNBA Delisha Milton-Jonesová Lindsay Whalenová a na závěr reprezentantka Řecka a nejlepší hráčka mistrovství Evropy v loňském roce Evanthia Maltsiová - ta je však momentálně zraněná.

"Pražský kolos, který se na počátku soutěže pomalu rozjížděl, už zabral naplno (naposledy jeho sílu v lize poznal Hradec 93:38) a náš tým bude muset hodně zatopit pod kotlem a přidat, aby se mohl soupeři postavit čelem. Přesto věříme, že holky udělají všechno proto, aby se tento zápas stal lahůdkou pro basketbalové "fajnšmekry", basketbalové adeptky prostě pro všechny, kteří chtějí vidět špičkový ženský basketbal. Takže neváhejte a přijďte si prožít krásu hry," láká manažer karlovarských basketbalistek Roman Maleček.

Letošní sezonu USK rozjel s tím, že vrátí titul do haly na Folimance. V šesti kolech ŽBL neprohrál a porazil i Frisco Brno.

Tentokrát však USK nepovede trenér Lubor Blažek. Toho čekají společenské povinnosti na Pražském hradě, a tak výjimečně dostal volno. Zastoupí jej asistent Ivan Beneš.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž