Michaela Zentková (v modrém) z Popradu padá po ataku trutnovských Lenky

Michaela Zentková (v modrém) z Popradu padá po ataku trutnovských Lenky Větrovcové a Hany Šnajdrové (vpravo). | foto: Ondřej Littera, MAFRA

V CEWL bránily Trutnovanky skvěle, jak se představí ve šlágru ligy?

  • 0
Až bude před pátečním ligovým utkáním na hřišti VŠ Praha trenér basketbalistek Kary Trutnov Martin Petrovický svým hráčkám vysvětlovat, jak by si představoval jejich hru v obraně, mohl by si pomoci tím, že by jim pustil záznam ze středečního duelu Středoevropské ligy CEWL.

Nemusel by být ani celý, stačily by hlavně první a poslední čtvrtiny. V nich totiž Kara dovolila ambicióznímu slovenskému Popradu nastřílet vždy pouze po čtyřech bodech, což je na takovéto úrovni nepříliš často vídaný jev.

"Nechci říct, že jsme v tomto utkání nebránili dobře, ale na takovou bilanci v obraně vám musí pomoci i soupeř, což svoji špatnou střelbou hlavně v úvodu a na konci zápasu dělal. Poprad se do příležitostí dát koš dostával také, to snad ani jinak nejde, ale hodně je neproměňoval," řekl Petrovický o vysokém vítězství svého týmu 76:40, které Karu definitivně poslalo do finálového turnaje této soutěže. I přesto, že ze šesti zápasů základní skupiny má trutnovské družstvo odehrány zatím čtyři.

Euforii z vysoké výhry a postupu ale musí trutnovské basketbalistky už v pátek hodit za hlavu. Čeká je totiž duel s hráčkami VŠ Praha, které se v této sezoně zařadily mezi vážné soupeřky Kary v boji o ligový bronz. Pražské družstvo má před druhou polovinou základní části, jež tímto kolem začíná, stejnou bilanci jako Kara, v té první nasbírala tři prohry.

"Před touto sezonou dal klub dohromady kvalitní tým, který je hodně podobný našemu. Několik zkušených hráček a kolem nich talentované dorostenky," přibližuje dnešního soupeře Petrovický.

Toho může před dnešním zápasem těšit, že bude mít pohromadě kompletní kádr, po zranění se totiž vrací Lenka Větrovcová, výborná podkošová hráčka. "I když na tomto místě nyní hraje výborně Nováková, budeme Větrovcovou hodně potřebovat, tým VŠ tam má výborné hráčky," poznamenal trutnovský kouč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž