Utkání hvězd se zúčastní i Vojtěch Hruban z Nymburka.

Utkání hvězd se zúčastní i Vojtěch Hruban z Nymburka. | foto: ERA Nymburk / David Šváb

Basketbalové Utkání hvězd ozdobí šest hrdinů, kteří šokovali svět

  • 0
Ústeckou halu Slunety v neděli rozzáří basketbalové Utkání hvězd NBL. Už potřetí za posledních pět let. A tentokrát půjde o skutečné hvězdy, neboť šest hráčů se podílelo na senzačním šestém místě české reprezentace na zářijovém mistrovství světa.

Vedle zápasu Mazáků proti Mladým puškám jsou na programu dovednostní soutěže ve střelbě trojek, ve hře jeden na jednoho a ve smečování. Vítězství obhajují hráči do 27 let, před rokem v Praze nad staršími kolegy vyhráli o bod 136:135.

Soupeře povedou trenéři, které den předtím čeká v NBL třeskuté severočeské derby – Mladé pušky cepuje ústecký Antonín Pištěcký, Mazáky děčínský Tomáš Grepl.

„Svému týmu určitě věřím a doufám, že Mazáky rozsekáme,“ burcuje Tomáš Vyoral, kapitán Mladých pušek, který si k sobě do základní pětky vybral Bohačíka, Mareše, Peterku a Puršla.

Lídr Mazáků Jakub Šiřina se rozhodl pro Palyzu, Hrubana, Pomikálka a Houšku a tvrdí: „Já na sto procent věřím svému týmu, protože my máme našlapanou nejen lavičku, ale celou sestavu.“

Utkání hvězd se zúčastní deset českých reprezentantů, z toho Hruban, Vyoral, Bohačík, Peterka, Šiřina a Palyza startovali na úspěšném mistrovství světa v Číně.

Na rozdíl od loňska nejsou v zahajovacích sestavách zahraniční hráči, na lavičce Mladých pušek budou ovšem tvořit většinu.

Na programu jsou i dovednostní soutěže. Ve smečích se poprvé objeví i zástupce druhé nejvyšší soutěže, ruské křídlo Radovskij z Olomouce, který se do soutěže dostal na základě zaslaného videa. Jeho soupeři budou Američané Hankins, Crandall, Douglas, Hosley a Newkirk. Turnaje jeden na jednoho se zúčastní deset mužů včetně obhájce a úřadujícího nejlepšího hráče NBL Douglase. V soutěži trojkařů se k pěti střelcům z ligy přidá i nejlepší střelec dorostenecké extraligy, šestnáctiletý Vrábel z USK Praha.

Start je v 15 hodin, vystoupí slovenský raper Majk Spirit.

Složení týmů pro Utkání hvězd NBL

Mazáci: Šiřina (Opava), Palyza (Olomoucko), Hruban (Nymburk), Pomikálek (Děčín), Houška (Ústí) – Jurečka, Gniadek (oba Opava), Stamenkovič (Hradec Králové), Autrey (Děčín), Číž (Kolín), Pecka (Ústí), Holsey (Ostrava). Trenér: Grepl (Děčín).

Mladé pušky: J. Bohačík, Peterka (oba Nymburk), Vyoral (Pardubice), Mareš (USK Praha), Puršl (Svitavy) – Půlpán (Pardubice), Roby (Brno), Sehnal (USK Praha), Crandall (Svitavy), Svejcar (Ústí). Douglas (Olomoucko), Hankins (Nymburk). Trenér: Pištěcký (Ústí).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž