Lee Skinner (12) a Michal Vocetka z Kolína bojují o míč s děčínskými...

Lee Skinner (12) a Michal Vocetka z Kolína bojují o míč s děčínskými basketbalisty, na palubovce leží Jakub Houška. | foto: Armex Děčín

Děčínský kapitán věří bezmezně, Ústí zkusí v play-off zázrak

  • 0
Vrchol sezony je tu. Basketbaloví Válečníci z Děčína v úterý začnou v play-off NBL bojovat o třetí finále v řadě, ústecká Sluneta se ve své čtvrtfinálové sérii bude pokoušet o zázrak, vyřadit zkusí multišampiona Nymburk.

„Nymburk je jasným favoritem a my jsme dobře věděli, proč jsme se mu chtěli vyhnout. To se nám ale nepodařilo a teď se musíme porvat o co nejlepší výsledky a hlavně si ty zápasy užít. Nemůžeme do toho jít odevzdaně, nesmíme dát soupeři nic zadarmo,“ velí ústecký pivot Stanislav Votroubek. Sluneta začne sérii u soupeře, do Ústí se čtvrtfinále přesune příští úterý.

Výhodu domácího prostředí na úvod čtvrtfinále má Děčín. Po základní části třetí Válečníci vyzvou šestý Kolín.

„Loňské play-off jsem protrpěl se zraněnou tváří, to předminulé jsem začínal se sešroubovaným malíčkem. O to víc se těším na to letošní, protože to zatím vypadá, že jsem v plné válečnické zbroji. Kolín ale nebude vůbec lehký soupeř, protože je to tým plný velmi kvalitních individualit, což dokazuje celou sezonu,“ varuje děčínský kapitán Jakub Houška.

A dodává: „Bude to velmi náročná a nezvykle dlouhá série. Když do toho dáme naše srdce a vše podřídíme týmovému úspěchu, tak nám bezmezně věřím.“

První zápas se hraje v Armex Sportcentru v úterý v 18 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž